+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 08 Octombrie 2014 09:46

tulburari-in-spectrul-alcoolismului-fetalTulburările în spectrul alcoolismului fetal sunt un grup de condiții care pot apărea în cazul unei persoane a cărei mamă a băut alcool în timpul sarcinii. Aceste efecte pot include probleme fizice și probleme de comportament și de învățare. De multe ori, o persoană cu un tulburările în spectrul alcoolismului fetal are un amestec de aceste probleme.

 

 

Cauzele tulburărilor în spectrul alcoolismului fetal

Tulburările în spectrul alcoolismului fetal sunt cauzate consumul de alcool al femeii în timpul sarcinii. Alcoolul din sângele mamei trece la copil prin cordonul ombilical. Atunci când o femeie bea alcool, la fel face copilul ei. Nu există o cantitate cunoscută de alcool care să poată fi consumată în timpul sarcinii sau atunci când încercați să rămâneți gravidă. Alcoolul poate cauza probleme pentru un copil în curs de dezvoltare de-a lungul sarcinii. Toate tipurile de alcool sunt la fel de dăunătoare, inclusiv cele de vin și bere.

 

 

Simptomele pentru tulburări în spectrul alcoolismului fetal

O persoană cu tulburări în spectrul alcoolismului fetal ar putea avea următoarele:

•     Trăsături faciale anormale

•     Cap de dimensiuni mici

•     Mai mică decat înălțimea medie

•     Greutate mică

•     Slabă coordonare a comportamentui hiperactiv

•     Dificultate cu atenție memorie slaba

•     Dificultate la școală (în special cu matematică)

•     Vorbire și limbaj întârzieriat

•     Dizabilitate intelectuală sau IQ scăzut

•     Raționamente și abilități de judecată

•     Somn

•     Probleme de vedere sau de auz

•     Probleme cu inima, rinichii sau oasele

 

Diagnosticarea tulburărilor in spectrul alcoolismului fetal

Diagnosticarea poate fi grea, deoarece nu există nici un test medical, cum ar fi un test de sânge. Și alte tulburări, cum ar fi ADHD (tulburare de atenție) și sindromul Williams, au unele simptome din lista de mai sus. Pentru a pune un diagnostic, medicii se uita pentru: Trăsături faciale anormale (de exemplu, creasta neted între nas și buza superioară), înălțimea și greutatea să fie mai mici decât media, probleme ale sistemului nervos central, expunerea prenatală de alcool (Confirmarea nu este necesar pentru a face un diagnostic).

 

Tratament pentru tulburări în spectrul alcoolismului fetal

Tulburările din spectrul alcolismului fetal durează o viață întreagă. Nu există nici un leac pentru ele, dar cercetările arată că tratamentele care intervin din timp pot îmbunătăți dezvoltarea copilului. Există mai multe tipuri de optiuni de tratament, inclusiv medicamente pentru a ajuta cu unele simptome, de comportament si terapie de educație, de formare-mama, precum și alte abordări alternative. Nici un tratament nu este potrivit pentru fiecare copil. Planurile de tratament vor include monitorizarea atentă, follow-up-uri și modificări în funcție de necesități de-a lungul drum. De asemenea, "factorii de protecție" pot ajuta la reducerea efectelor .

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Alergiile la bebelusi – generalitati

 

Asfixierea in somn

 

 

 

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP