+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli nou-nascuti

afta-bucala-copilAfta bucalǎ este o infecție care apare foarte frecvent la sugari și care provoacă iritații în interiorul și în jurul gurii unui copil. Aceastǎ infecție este cauzata de dezvoltarea excesivǎ a Candida albicans.
Citeşte mai mult...
 

alergia-bebelusiO alergie este o reacție a sistemului imunitar la o substanță din mediul exterior denumitǎ alergen. Atunci cȃnd copilul intrǎ ȋn contact cu un alergen, corpul considerǎ ȋn mod eronat cǎ acesta este un invadator . Simptomele date de alergiile la bebeluși pot fi ușoare sau mai severe, iar datele aratǎ cǎ rinita alergicǎ (febra fanului), este a treia cea mai frecventǎ boalǎ la copii ȋn anumite țǎri.
Citeşte mai mult...
 

asfixierea-in-somn

Asfixierea ȋn somn sau intoxicația cu monoxid de carbon este una din cele mai frecvente cauze care duc la decesul bebelușilor ȋn primul an de viațǎ cu precǎdere pȃnǎ la 6-7 luni. Asfixierea, fǎrǎ a se confunda cu Sindromul Morții Subite a Sugarilor (SMSS) survine datoritǎ faptului cǎ bebelușii nu ȋși pot susține singuri capul, astfel ȋncȃt orice obstrucționare a aparatului respirator este fatalǎ.
De ce asfixierea ȋn somn sau intoxicația cu monoxid de carbon nu face parte din SMSS?

Citeşte mai mult...
 

constipatia-la-bebelusiConstipația se referă la caracterul compact al scaunului și la dificultatea producerii lui,  și nu la frecvența tranzitului intestinal. Astfel, consistența și numărul de scaune variază în funcție de vârstă dar și de la copil la copil. Nou-nǎscuții au mai multe scaune pe zi, toate moi, mai ales dacǎ bebelușul este alǎptat. 
Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP