+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 13 Mai 2013 13:45

acnee-neonatalaAcneea neonatalǎ arată similar cu acneea ce apare la adolescenți. Aceasta apare, de obicei, pe obraji și, uneori, pe frunte, bărbie, și chiar pe spate. Ea poate deveni mult mai pronunțatǎ atunci cȃnd copilul este agitat sau atunci cȃnd pentru spǎlarea lui s-a folosit o loțiune mai durǎ.

Acneea neonatalǎ apare aproximativ la trei sǎptǎmȃni de la naștere, iar bǎiețeii sunt mai afectați decȃt fetițele. De cele mai multe ori sugarii prezintǎ  papulele (umflǎturi roșii, rotunde, solide) și pustulele (mici umflǎturi cu puroi alb). Acneea la sugar nu necesitǎ tratament decȃt ȋn cazul ȋn care este severǎ.

 

Cauzele care duc la dezvoltarea acneei la nou-nǎscuți

Experții considerǎ cǎ acneea apare din cauza hormoniilor materni pe care sugarii ȋl primesc de la mama lor. Acești hormoni ajung ȋn sȃngele copilului și, dupǎ naștere, determinǎ o creștere ȋn volum a glandelor sebacee.

Dacă mama utilizeazǎ anumite medicamente în timp ce alăptează, acesta poate fi un alt factor declanșator al acneei. De asemenea, copilul poate reacționa la anumite produse de ȋngrijire a pielii, produse care pot bloca porii. Acneea se dezvoltǎ, ȋn special, în primele două până la patru săptămâni după naștere.

 

Diagnosticarea acneei la nou-nǎscuți

Acneea la nou-nǎscut dispare ȋn cȃteva saptamani, dar poate persista chiar și luni de zile. În cazul in care acneea nu dispare ȋn trei luni, discutați cu medicul pentru ca acesta sǎ prescrie un medicament ușor ȋn cazul ȋn care acneea copilului este severǎ sau de lungǎ duratǎ.

Acneea miliarǎ este un tip de acnee ce se dezvoltǎ ȋn primele sǎptǎmȃni de viața și este cauzatǎ de factori precum: hainele groase, febrǎ sau ȋncǎlzirea copilului la incubator.

 

Tratamentul acneei la nou-nǎscuți

Deoarece  acneea dispare de la sine, de obicei, nu este necesar niciun tratament medical. În cazul în care acneea bebelușului este deosebit de încăpățânatǎ, medicul  poate recomanda o cremǎ pe bazǎ de benzoil peroxid sau diferite creme care conțin retinol. Nu încercați  medicamente „dupǎ ureche”, mai ales cǎ unele produse pot fi dăunătoare pentru pielea delicatǎ a bebelușului.

Recomandǎri:

Spǎlați zona afectaǎ de acnee cu apǎ și un sǎpun special pentru bebeluși o datǎ pe zi. Tmponați ușor fața.

Aveți rǎbdare. Acneea nu deranjeazǎ bebelușul așa cǎ trebuie sǎ aveți rǎbdare pentru ca ea sǎ treacǎ de la sine.

Nu ȋncercați sǎ:

Acneea copilul  nu este cauzatǎ de murdǎrie. De fapt, spălarea prea frecventǎ poate irita mai mult pielea bebelușului, așa cǎ nu exagerați.

Nu utilizați loțiuni uleioase pe pielea bebelușului, deoarece acestea agraveazǎ acneea.

Nu dați copilului medicamente ”dupǎ ureche”  ci cereți sfatul medicului.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Febra la sugari

Icterul la nou-nascuti

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP