+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli neurologice

afazieAfazia este o boalǎ care afecteazǎ capacitatea de exprimare şi  înţelegere a limbajul, atât verbal  cȃt şi scris, iar gravitatea afaziei depinde de localizarea şi de severitatea leziunilor creierului. Afazia apare brusc, după un accident vascular cerebral sau dupǎ un traumatism cranian. Dar poate apǎrea, de asemenea, ȋn mod treptat, de la o tumoare pe creier, o boalǎ degenerativǎ, sau de  la o infecție cerebralǎ.
Citeşte mai mult...
 

sindromul picioarelor nelinistiteSindromul picioarelor neliniștite este o tulburarea ce se caracterizeazǎ prin tendința nestǎpȃnitǎ de a mișca picioarele. Boala este destul de frecventǎ iar acesta afecteazǎ atȃt mișcarea pacientului, dar și somnul.

Citeşte mai mult...
 

brainScleroza lateralǎ amiotroficǎ este o boalǎ neurologicǎ gravǎ care cauzează slăbiciune musculară, invaliditate și care, ȋn cele din urmǎ, duce la decesul pacientului. Boala duce la pierderea neuronilor motorii, iar ȋn acest fel maladia afecteazǎ capacitatea de a vorbi, de a mȃnca, de a respira și de a se mișca. Scleroza lateralǎ amiotroficǎ mai este cunoscutǎ și sub denumirea de boala Lou Gehrig, denumitǎ dupǎ celebrul jucător de baseball care a fost diagnosticat cu aceastǎ maladie în 1939. Cauzele care duc la dezvoltarea afecțiunii nu sunt cunoscute, ȋnsǎ specialiștii estimeazǎ cǎ 5-10% din pacienții care suferǎ de acestǎ boala prezintǎ forme moștenite.

Citeşte mai mult...
 

boala-huntingtonBoala Huntington sau coreea Huntington este o boala ereditarǎ care cauzeazǎ degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier. Boala Huntington are un impact semnificativ asupra abilitǎților funcționale ale unei persoane și duce la apariția probleme lor de coordonare și de echilibru, precum și la apariția problemelor de vorbire sau gȃndire. Cele mai multe persoane care suferǎ de boala Huntington dezvoltǎ simptome ȋn jurul vȃrstei de 40 -50 de ani, ȋnsǎ acestea pot apǎrea și mai devreme sau mai tȃrziu.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP