+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 24 Februarie 2014 10:27

edem-idiopaticEdemul  idiopatic este termenul pentru retenția de lichide care nu este cauzatǎ de o afecțiune cunoscută. Acest fenomen este mai frecvent la femei și se poate agrava, uneori, pe mǎsura ce ȋmbǎtrȃnesc. Deși nu existǎ un tratament pentru edemul idiopatic, o dietǎ sǎnǎtoasǎ, cu un consum scazut de sare poate face o diferențǎ realǎ. Ciorapii de sprijin și exercițiile fizice sunt, de asemenea, benefice .

Edemul idiopatic afectează în principal femeile. De asemenea, multe femei considerǎ cǎ edemul se agraveazǎ ȋn anumite perioade ale lunii, o datǎ cu schimbǎrile hormonale. Specialiștii considerǎ cǎ statul ȋn picioare pentru perioade lungi de timp, este unul din factorii care pot duce la edem. Mersul pe distanțe lungi sau statul ȋn picicoare pentru perioade lungi de timp poate agrava, de asemenea, umflarea. O altǎ cauzǎ posibila este retenția de sare. 

Simptomele edemului idiopatic

Pot apărea umflarea ușoară a picioarelor, mâinilor, abdomenului, sȃnilor și a faței. Acest lucru se poate observa la sfârșitul zilei și poate dispărea după o noapte de odihnă. Poate fi necesar sǎ scoateti inelele de pe mȃnǎ pentru cǎ degetele vi se pot umfla. Multe persoane cu edem idiopatic afla cǎ au o greutate mai mare seara comparativ cu dimineața. 

Tratamentul edemului idiopatic

Edemul idiopatic nu este o problemǎ ușor de tratat și de multe ori nu poate fi vindecatǎ. Mulți oameni pot ȋnvǎța să trăiască cu edemul iar purtarea de haine largi noaptea, și scoaterea acesoriilor de pe mȃni sunt singurele obiceiuri ce trebuie implementate. Cu toate acestea, următoarele sfaturi pot fi de ajutor :

Evitați statul prelungit în picioare - Acest lucru nu este întotdeauna ușor, mai ales dacă aveți un loc de muncă care necesită să stați ȋn picioare pentru perioade lungi de timp. 

Pierderea în greutate - Multe persoane care rețin fluide sunt supraponderali iar pierderea ȋn greutate poate îmbunătăți edemul. Se recomandă o scădere în greutate treptată.

Restricție la sare - Edemul idiopatic se poate îmbunătăți de foarte mult de multe ori, dacă se reduce aportul de sare.

Consumul de alimente bogate in potasiu - Alimentele bogate ȋn potasiu sunt în special bananele și  roșiile. Nu este necesar să luați suplimente de potasiu.

Diureticele -  Ele nu sunt în mod necesar răspunsul cel mai bun la acesta problemǎ ȋnsǎ ȋn cazul unor oameni pot aduce beneficii. De asemenea, există diferite tipuri de diuretice, iar unele nu sunt recomandate celor cu edem idiopatic. Prin  urmare cel mai bine este să discutați cu un medic de familie înainte de a folosi orice diuretic.

 

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Boala polichistica renala

Nefrita

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP