+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli nefrologice

reducere-edem-sarcinaEdemul este o afecțiune acută caracterizată de o acumulare de fluid în interiorul țesuturilor. Acestǎ problemǎ este cu atȃt mai comunǎ la femeile gravide, deoarece în timpul sarcinii femeile rețin mai multǎ apă decȃt de obicei. Apa se poate reloca la nivelul extremităților, ceea ce duce invariabil la umflarea picioarelor sau a mȃinilor.
Citeşte mai mult...
 

edem-idiopaticEdemul  idiopatic este termenul pentru retenția de lichide care nu este cauzatǎ de o afecțiune cunoscută. Acest fenomen este mai frecvent la femei și se poate agrava, uneori, pe mǎsura ce ȋmbǎtrȃnesc.
Citeşte mai mult...
 

retentie-lichideRetenție de lichide (edemul) apare atunci cȃnd lichidul nu este eliminat din țesuturile corpului, inclusiv din piele. Cauzele acestui fenomen pot varia și  includ reacția organismului la cald, un aport mare de sare și pȃnǎ la cauze  hormononale asociate. Retenția de lichid poate fi și un semn al unei boli.
Citeşte mai mult...
 

boala-polichistica-renalaBoala polichisticǎ renalǎ este o afecțiune geneticǎ caracterizatǎ prin apariția chisturilor la nivelul rinichilor. Atunci cȃnd la nivelul rinichilor apar chisturi, aceștia modificǎ dimensiunea rinichilor, fenomen ce duce la reducerea funcției renale.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP