+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 26 Ianuarie 2015 12:31

Reyes syndromeSindromul Reye este o boală gravă care cauzează inflamații în ficat și creier. În principal, sunt afectați copiii și adolescenții care se recuperează după banala gripă sau vărsat de vânt.

 

Simptomele precum confuzia și pierderea cunoștinței necesită intervenție medicală urgentă. Diagnosticarea și tratarea bolii încă din stadiul incipient poate salva viața pacientului afectat de sindromul Reye.

S-a dovedit că administrarea de aspirină poate cauza sindromul Reye, de aceea, medicamentul trebuie folosit cu precauție în cazul copiilor și adolescenților. Deși aspirina nu este interzisă la copiii cu vârsta mai mică de 2 ani, trebuie avut grijă în cazul copiilor și adolescenților care se recuperează după vărsat de vânt sau gripă.

 

Semne și simptome

În cazul copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani, primele simptome ale bolii sunt:

- diaree

- respirație rapidă

În cazul copiilor mai mari de 2 ani, simptomele timpurii ale sindromului Reye pot include:

 

- vărsături continue și persistente

-  fatigabilitate și letargie

 

Alte semne și simptome:

- iritabilitate

- confuzie, halucinații

- slăbiciune sau paralizie la nivelul mâinilor și picioarelor

 

Complicații

Majoritatea copiilor și adolescenților cu sindromul Reye trec cu bine peste acest episod dacă primesc tratament încă din faza incipientă a bolii, însă există și cazuri când apar leziuni permanente ale creierului. Fără un tratament adecvant, sindromul Reye poate avea complicații grave, iar decesul pacientului poate surveni la câteva zile de la apariția boli.

 

Tratament

În ceea privește sindromul Reye, nu există un tratament specific în acest caz. Sindromul poate fi prevenit prin a nu adminstra aspirină la copiii și adolescenții care se recuperează în urma sau a unei gripe.

Se pot administra medicamente care să diminueze efectele vărsăturilor, iar monitorizarea cardio-respiratorie trebuie să fie permanentă. De asemenea, pacientul trebuie monitorizat cu atenție și să se intervină pentru a corecta și preveni anomaliile metabolice, în special a hipoglicemiei și a prevenirii edemului cerebral.

 

Andra Silivestru

Citește și:

Toxoplasmoza (infectia cu Toxoplasma)

Meningita virala 

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP