+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

leishmaniozaLeishmanioza este o boală parazitară care se găsește în părțile de la tropice, subtropicale și din sudul Europei. Leishmanioza este cauzată de infecția cu paraziții Leishmania, care sunt răspândiți prin mușcătura de muscă de nisip infectată. Există mai multe forme diferite de leishmanioza în oameni. Cele mai frecvente forme sunt leishmanioza cutanată, care cauzează răni ale pielii și leishmanioza viscerală, care afectează mai multe organe interne (de obicei, splină, ficat și măduva osoasă).

Citeşte mai mult...
 

miazaMiaza este infecția cu o larvă de muscă, care este prezentăde obicei în zonele tropicale și subtropicale, precum America de Sud și Centrală, Africa și Insulele din Caraibe. Miaza nu se poate transmite de la om la om. Pentru a evita infectarea, persoanele care călătoresc în zonele de risc trebuie săia o serie de măsuri, precum haine din materiale speciale, ce nu pot fi penetrate, dacă au vreo rana, zgârietură s ănu o lase neacoperită și netrată și să foloseascăspray-uri și creme anti țănțari și anti muște.

Citeşte mai mult...
 

giardiaGiardia este un parazit microscopic care provoacă boala diareică cunoscută ca giardiaza. Giardia (de asemenea, numit și Giardia intestinalis, Giardia lamblia și Giardia duodenalis) se găsește pe suprafețe sau în sol, alimente sau apăcare a fost contaminată cu fecale de la oameni sau animale infectate. Giardia este protejat de o carcasă exterioară, care îi permite să supraviețuiască în afara corpului pentru perioade lungi de timp și îl face tolerant la dezinfecția cu clor. În timp ce parazitul poate fi răspândit în diferite moduri, apa (apa potabilă și de agrement), este cea mai comună metoda de transmitere.

Citeşte mai mult...
 

large 535917291SIDA (Sindromul Imunodeficienței Dobândite), este o afecțiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecții, neoplasme, disfuncții neurologice și de alte sindroame.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 7 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP