+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

enterovirusuri-non-polio Enterovirusurile non-polio enterovirus sunt foarte frecvente. Oricine se poate infecta cu enterovirusuri non-polio, dar sugarii, copiii și adolescenții sunt mai predispuși de a se infecta și îmbolnăvi. Asta pentru căei nu au încăimunitate (protecție) de la expunerile anterioare la virusurile. Cei mai mulți oameni care se infectează cu enterovirusuri non-polio nu se îmbolnăvesc sau pot avea o boală ușoară, cum ar fi răceala. Unii oamenii pot deveni foarte bolnavi și dezvolta o infecție a inimii sau a creierului sau chiar să ajungă paralizați. Sugarii și persoanele cu un sistem imunitar slăbit au o șănsă mai mare de a avea aceste complicații.

Citeşte mai mult...
 

 

oxiurulOxiurul este un vierme nematod parazit mic, subțire, limbric alb (nematode), numit Enterobius vermicularis, care uneori trăiește în colonul și rectul oamenilor. În timp ce o persoană infectată doarme, oxiurii de sex feminin părăsește intestinul prin anus și îți depune ouăle pe pielea din jur.

Citeşte mai mult...
 

amoebiazaAmoebiaza este o boală cauzată de un parazit unicelular numit Entamoeba histolytica. Deși oricine poate avea această boală, este mai frecventă la persoanele care locuiesc în zonele tropicale cu condiții sanitare precare. De asemenea, aceasta apare la oamenii care au călătorit în locuri tropicale, care au condiții sanitare precare, la imigranții din țările tropicale, care au condiții sanitare precare, la oamenii care locuiesc în instituții care au condiții sanitare precare și la bărbații care întrețin relații sexuale cu alți bărbați.

Citeşte mai mult...
 

virusul-epstein-barrVirusul Epstein-Barr (EBV) este un virus herpetic limfotrop. Este unul dintre cele mai întâlnite virusuri și se găsește peste tot în lume. Cele mai multe persoane au fost infectate la un moment dat cu virusul Epstein-Barr. Acesta se răspândește cel mai frecvent prin fluide corporale, în primul rând salivă. Virusul Epstein-Barr poate cauza mai multe boli, printre care mononucleoza infecțioasă, limfomul Burkitt, carcinomul nazofaringian, sindromul limfoproliferativ X-linkat și sindromul oboselii cronice.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 6 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP