+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

 

botulismBotulismul este o boală rară, dar gravă, cauzată de o toxină care este produsă de bacteria Clostridium botulinum și, uneori, de tulpini de Clostridium butyricum și Clostridium baratii. Există cinci tipuri principale de botulism:

Citeşte mai mult...
 

encefalitaEncefalita apare când creierul se inflamează și se irită, iar circulația sângelui este afectată. De cele mai multe ori, inflamarea este cauzată de o infecție virală. Principalele simptome sunt confuzia, febra și durerea de cap severă(cefaleea). Numărul persoanelor care decedează din cauza encefalitei este destul de mare mare, astfel că boala este considerată una severă și complicată.

Citeşte mai mult...
 

cistitaCistita este o inflamaţie, acută sau cronică, a vezicii urinare, din cauza unei infecții. Afecțiunea apare în general la femei și foarte rar la bărbați întrucât uretra feminină este mai scurtă decât cea masculină, iar bacteriile pot ajunge mai ușor în vezică. Statisticile aratăca 1 din 3 femei cu vârste cuprinse până în 24 de ani suferă de cistită.

Citeşte mai mult...
 

adenopatiaAdenopatia este o afecţiune ce se manifestă prin imflamarea ganglionilor limfatici. Uneori acest lucru se întâmplă din cauza unei tumori. În unele cazuri, în afară de inflamarea ganglionilor, persoanele bolnave nu prezintă alte simptome, în timp ce în alte cazuri, pacienții au dureri și febră. În mod obișnuit, ganglionii nu sunt simțiți la atingere, dar în momentul în care suferi de Adenopatie, iar aceștia se măresc, pot fi pipăiți. Adenopatiile sunt de ai multe tipuri: infecțioase, alergice, imunologice și maligne. 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 5 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
Sitemap