+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

bartonella-zgarietura-pisiciiBartonella henselae este o bacterie transmisă la om în special prin zgârietura de pisică. Infecția are loc mai ales când oamenii sunt zgâriați de pisici de pe stradă, nevaccinate și nedeparazitate. De asemenea, posesorii de pisici trebuie săfie atenți cu animalele lor întrucât acestea pot lua bacteria de la alte pisici. În ceea ce privește persoanele cu un sistem imunitar slab, aceștea nu ar trebui să achiziționeze pui de pisică mai mici de 1 an.

Citeşte mai mult...
 

febra-hemoragica-crimeea-congoFebra hemoragică de Crimeea-Congo este cauzată de infecția cu un virus din familia Bunyaviridae. Boala a fost descrisă în primul rând în Crimeea în 1944, de unde și numele de febră hemoragicăde Crimeea. Acesta a fost apoi mai târziu descoperită in 1969 ca fiind cauza unei boli în Congo, rezultând, astfel, numele actual al afecțiunii. Febra hemoragică de Crimeea-Congo se găsește în Europa de Est, în special în fosta Uniune Sovietică, în întreaga Mare Mediterană, în nord-vestul Chinei, Asia Centrală, Europa de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Subcontinentul Indian.

Citeşte mai mult...
 

clonorcozaClonorcoza este o boală parazitară provocată de prezența trematodului Clonorchis sinensis în căile biliare. Acest parazit trăiește în ficat și se găsește în principal în canalul biliar comun și în vezica biliară, hrănindu-se din bilă. Este considerat cel de-al treilea cel mai răspândit vierme parazit din lume. Se găsesește cel mai des în Japonia, China, Taiwan și Asia de Sud-Est, unde infectează în prezent peste 30.000.000 de oameni. De asemenea mai este răspândit în Coreea, China, Vietnam și Rusia. Studiile recente au demonstrat că este capabil să provoace cancer de ficat.

Citeşte mai mult...
 

tetanos 2Tetanosul este diferit față de celelalte boli ce pot fi prevenite prin vaccinare, deoarece nu se poate transmite de la o persoană la alta. Bacteriile sunt de obicei găsite în sol, praf și gunoi de grajd și intră în organism prin rănile făcute în. Astăzi, aproape toate cazurile de tetanos sunt înregistrate printre oamenii care nu au primit un vaccin antitetanos. După gradul de toxicitate, toxina tetanică este pe locul doi pe lista substanțelor toxice, după toxina botulinică.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP