+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

ramsay-hunt-syndrome-picturesSindromul Ramsay Hunt, cunoscut şi sub numele de Sindromul Hunt sau herpes oticus a fost descris de Ramsey Hunt în anul 1907. Afecțiunea este caracterizată de o tulburare a sistemului nervos și a creierului, din cauza unei infecții cerebrale. La persoanele afectate de Ramsay Hunt se crede că virusul a infectat nervul facial în apropierea urechii interne. Acest lucru duce la iritaţii şi umflaturi. Pe lângă aceste umflături și iritații, sindromul poate cauza paralizie facială și probleme de auz la urechea afectată.

Citeşte mai mult...
 

criptococozaCriptococoza este o infecție fungică cauzată de fungi care fac parte din genul Cryptococcus. Există peste 30 de specii diferite de Cryptococcus, dar două dintre ele - Cryptococcus neoformans și Cryptococcus gattii - provocă aproape toate infecțiile criptococice la oameni și animale. Majoritatea persoanelor care dezvoltă cryptococoza au un sistem imunitar slăbit, deși persoanele sănătoase pot deveni, de asemenea, infectate, în special cu C. gattii.

Citeşte mai mult...
 

adult wormCapillaria este o boală parazitara ce afectează omul, cauzată de două specii diferite de capillarids: Capillaria hepatica și Capillaria philippinensis. Capillaria hepatica este transferată prin materii fecale de animale infectate și poate duce la hepatită. Capillaria philippinensis este transferată prin ingerarea de pește de apă dulce infectat mic și poate duce la diaree și emaciere.

Citeşte mai mult...
 

campylobacteriozaCampylobacterioza este o boală infecțioasă provocată de bacterii din genul Campylobacter, care sunt unele dintre cele mai comune cauze ale bolilor diareice în Statele Unite. Cele mai multe cazuri au loc ca evenimente izolate, sporadice, nu ca parte a unor focare. Supravegherea activă prin Rețeaua de Supraveghere a Toxiinfecțiilor din America (FoodNet) indică faptul că aproximativ 14 cazuri sunt diagnosticate în fiecare an, pentru fiecare 100.000 de persoane în cadrul populației.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Pizza Sector 3
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP