+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

teniasis6Teniaza este o infecție cauzată de ingerarea de mâncare sau lichide contaminate cu ouă sau larve de tenie. Tenia este un parazit intestinal care poate supraviețui doar în intestinul unui om sau al unui animal. O tenie adultă poate trăi în interiorul gazdei sale până la 20 de ani. Complicațiile infecției cu acest tip de larvă sunt extrem de complicate.

Citeşte mai mult...
 


coccidioidomicozaFebra Valley
este o infecție fungică cauzată de organismele Coccidioides. Boala cauzează febră, dureri toracice și tuse, printre alte simptome.

Două tipuri de Coccidioides sunt cele care declanșează febra Valley. Aceste ciuperci se numesc Coccidioides immitis sau Coccidioides posadasii și se găsesc în zonele cu ierni blânde și veri foarte călduroase, de exemplu,  în deşert. 

Citeşte mai mult...
 

chlamydiaClamidia este una din cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Deoarece boala nu are întotdeauna simptome, persoanele care au contractat boala nu își dau seama de acest lucru.

Boala apare atât la femei, cât și la bărbați, la orice vârstă, cu toate că apare mai des la femeile tinere.  Deși nu este greu de tratat, clamidia poate duce la complicații grave.

Citeşte mai mult...
 

tularemiaTularemia este o boală infecțioasă rară care atacă pielea, ochii, nodulii limfatici, plămânii și, mai rar, organele interne.  Boala poartă numele şi de febră iepure și este cauzată de bacteria Francisella tularensis. Această afecțiune afectează, cu precădere, mamiferele, în special rozătoarele, iepurii; mai poate apărea la păsări, reptile sau peşti.

Tularemia este contractată de om fie prin înțepăturile de insecte, fie prin contactul direct cu un animal infectat. Boala este extrem de contagioasă și are un potențial fatal, dar, tratată în stadiu incipient, poate fi vindecată cu ajutorul antibioticelor.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap