+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Joi, 09 Octombrie 2014 09:57

adult wormCapillaria este o boală parazitara ce afectează omul, cauzată de două specii diferite de capillarids: Capillaria hepatica și Capillaria philippinensis. Capillaria hepatica este transferată prin materii fecale de animale infectate și poate duce la hepatită. Capillaria philippinensis este transferată prin ingerarea de pește de apă dulce infectat mic și poate duce la diaree și emaciere.

Infecția cu Capillaria hepatica este rară, dar au fost înregistrate cazuri la nivel mondial. Infectia cu Capillaria philippinensis este frecvent întâlnită în Filipine și Thailanda. Unele cazuri au fost găsite și în alte țări din Asia, Orientul Mijlociu și Columbia. Dacă nu este tratată, Capillaria duce la deces.

 

Cauzele apariției infecției cu Capillaria

Capillaria hepatica este adesea găsită în ficat de animale, cum ar fi rozătoarele mici, maimuțele și câinii de prerie și poate provoca ciroză în aceste animale gazdă. Atunci când aceste animale sunt consumate de carnivore mari, ouăle capillarid sunt ingerate și transmise prin fecalele animalelor. Când aceste materii fecale sunt depuse în sol, ouăle devin infecțioase în aproximativ 30 de zile și pot infecta alte animale și omul. Odată ingerate accidental de către om, ouăle migrează la ficat și se transformă în viermi adulți. Capillaria philippinensis este adesea întâlnită în țesuturile de peștilor mici de apă dulce. Când oamenii mănâncă peștele infectat crud sau negătit bine, larvele migrează la nivelul intestinului și sedezvoltă în viermi adulti. Viermii de sex feminin depozitează ouă în intestin, iar acestea sunt eliberate în materii fecale. Când materiile fecale umane infectate ajung în apa dulce, peștii se pot infecta și ciclul continuă.

 

Simptomele infecției cu Capillaria

Când un om este infectat cu un singur vierme Capillaria hepatica, de multe ori nu apare nici un simptom. Când sunt mai mulți viermi și viermi de sex feminin care depun ouă în continuu, manifestările clinice includ hepatită, anemie, febră, hipereozinofilie. Aceasta poate provoca decesul pacientului. Când un om este infectat cu Capillaria philippinensis, mai întâi apar simptome precum dureri abdominale și diaree generală. Ulterior, greață, vărsături, scădere în greutate. Și aceasta poate cauza moartea celui bolnav.

 

Tratament pentru infecția cu Capillaria

Medicamentele folosite pentru a trata Capillaria hepatica includ tiabendazol și albendazol. Cu toate acestea, C. hepatica este o infecție rară și experiența clinicilor este limitată. Steroizii au fost folosiți pentru a ajuta controlarea problemei. Pentru a trata Capillaria philippinensis, medicamentele care pot fi utilizate includ mebendazol (200 mg de două ori pe, zi timp de 20 zile), și albendazol (400 mg pe zi, timp de 10 zile).

 

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Dizenteria

 

Infectie cu adenovirus

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Pizza Sector 3
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP