+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 11 Februarie 2015 12:52

non bullous impetigo 427x240 webImpetigo este o boală de piele infecțioasă și contagioasă care se manifestă prin apariția unor vezicule roşii. Aceste vezicule se pot sparge și pot supura. Boala afectează în principal bebelușii și copii; veziculele apar în jurul nasului și a gurii. 

Impetigo dispare de la sine în 2-3 săptămâni de la apariție, însă antibioticele pot grăbi vindecate și împiedică, în același timp, contaminarea și altor persoane.

Până la vindecare, este recomandat ca cei afectați să nu intre în contact cu alte persoane decât după 1-2 zile de la începerea tratamentului cu antibiotice.

Impetigo este determinat de două tipuri de bacterii: streptococul sau stafilococul. 

 

Semne și simptome

Semnele clasice ale bolii impetigo prezintă vezicule roșii, care supurează, se sparg și apoi formează o crustă gălbuie - maroniu. Chiar dacă veziculele apar de obicei în jurul nasului și a gurii, acestea se pot extinde și pe alte zone ale corpului prin purtarea bacteriilor pe mâini, îmbrăcăminte sau prosoape.

O formă mai rară a impetigo este Bullous impetigo. Această afecțiune apare la sugari și la copiilor mai tineri de 2 ani. Veziculele bullous impetigo pot dura mai mult decât decât veziculele din alte tipuri de impetigo.

O formă mai gravă a impetigo este reprezentată de Ecthyma, o formă mai grave de impetigo în care infecţia pătrunde mai adânc în piele. 

 

Cauze

Boala poate fi contractată atunci când se intră în contact cu veziculele unei persoane cu impetigo sau cu obiectele pe care acesta a pus mâna – îmbrăcăminte, prosoape, jucării.

 

Tratamente

Impetigo este tratat cu antibiotice. Uneori, tratamentul constă într-un unguent cu antibiotic. În cazurile mai grave, se va prescrie tratament antibiotic oral.

În general, după 3-4 zile de tratament, boale se ameliorează. Copilul cu impetigo se poate întoarce la școală la 2 zile după ce a început tratamentul. 

Trebuie anunțat medicul în cazul în care boala nu se ameliorează după 3 sau 4 zile de tratament sau dacă apar alte simptome precum febra, accentuarea durerii, tumefierea, apariția puroiului în zona infectată.

 

Andra Silivestru

Citește și:

Toxoplasmoza (infectia cu Toxoplasma)

Meningita virala 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului