+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 08 Octombrie 2014 09:57

adenopatiaAdenopatia este o afecţiune ce se manifestă prin imflamarea ganglionilor limfatici. Uneori acest lucru se întâmplă din cauza unei tumori. În unele cazuri, în afară de inflamarea ganglionilor, persoanele bolnave nu prezintă alte simptome, în timp ce în alte cazuri, pacienții au dureri și febră. În mod obișnuit, ganglionii nu sunt simțiți la atingere, dar în momentul în care suferi de Adenopatie, iar aceștia se măresc, pot fi pipăiți. Adenopatiile sunt de ai multe tipuri: infecțioase, alergice, imunologice și maligne. 

 

 

Cauzele apariției adenopatiei

O mare varietate de cauze pot provoca apariția unei adenopatii. Printre cele mai întâlnite se numără:

 

•     Leziunile, tăieturile sau mușcăturile

•     Apariția unei tumori

•     Apariția unei infecții în cavitatea bucală, la cap sau în gât

•     Infecții provocate de viroze

•     Infecții bacteriene: faringita, abcesul

•     Infecțiile virale: pojar, rujeolă, varicelă, oreion

•     Infecţia cu virusul HIV

 

 

Simptomele specifice adenopatiei

Principalul simptom al adenopatiei rămâne inflamarea ganglionilor. Aceasta poate fi cauzată de alte boli, infecții, înțepături de insecte sau chiar tăieturi.

nd infecția este în stare gravă, ganglionii se întăresc și devin sensibili la palpare. Organismul uman include peste 600 de ganglioni limfatici cu o dimensiune de la câţiva milimetri la un centimetru. Aceștia sunt poziționați în punctele cheie ale circulaţiei limfatice, filtrând fluxul limfatic, reţinând resturi celulare dezintegrate, bacterii sau virusuri. În plus, ganglionii limfatici produc anticorpi.

 

Diagnosticarea adenopatiei

Diagnosticul este dat de medicul specialist, care ulterior analizează cauzele care au dus la apariția adenopatiei.

 

 

Tratament pentru adenopatiei

În funcție de cauzele care au determinat apariția adenopatiei, medicul va da un tratament adecvat, care va ameliora inflamarea ganglionilor, dar și care are scopul de a trata boala sau infecția care a cauzat adenopatia. Indiferent de tratament, pacienții nu au voie să atingă prea des ganglionii inflamați.

 

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Febra dengue

Difteria – cauze si tratament

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP