+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli imunologice

crioglobulinimieCrioglobulinemia este o afecţiune ce se caracterizează prin apariţia unor proteine specifice, numite crioglobuline. Acestea au proprietatea de a precipita atunci când sunt răcite la o temperatură sub 37 grade Celsius, temperatura normală a corpului uman. Crioglobulinemia este caracterizată de prezenţa crioglobulinelor în ser determinând un sindrom clinic de inflamaţie sistemică, care afectează mai ales rinichii şi pielea cauzată de crioglobulinele care conţin complexe imune.

Citeşte mai mult...
 

imunoglobulina 190 128Sindromul de deficit de imunoglobulina este un grup de tulburări imunodeficienţe. Pacientul care suferă de această afecțiune are un număr redus de anticorpi sau lipsesc. 

Imunoglobulina A este un anticorp pentru bacterii şi viruşi. Se găsesc în saliva şi în toate celelalte secreţii mucoase. S-a demonstrat că deficienţa de imunoglobulina A este mai frecvenţă la adulţii cu boala pulmonară cronică decât la cei sănătoşi. 

Citeşte mai mult...
 

behceSindromul Behcet este o boală rară care cauzează inflamații ale vaselor de sânge. Inflamația care însoțește această afecțiune duce la numeroase simptome care, inițiat, pot părea fără legătură. Semnele și simptomele bolii Behcet variază de la o persoană la alta.

Cauza exactă a bolii este necunoscută, dar este posibil să fie o boală autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar al organismului atacă unele din celule sănătoase. Atât factorii genetici, cât și factorii de mediu sunt responsabili pentru apariția bolii.

Citeşte mai mult...
 

miastenia-gravisMiastenia gravis este o boală neuromusculară caracterizată  prin slabiciune şi oboseală musculară. Boala poate afecta persoane de orice vârstă, dar este mai frecventă la femeile cu vârste sub 40 de ani  şi la bărbaţii trecuţi de vârsta de 50 de ani.

 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP