+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli imunologice

Sindrom SjogrenSindromul Sjogren este o tulburare a sistemului imunitar care este identificat prin cele două simptome frecvente  ale sale - ochii uscați și gura uscată.

Sindromul Sjogren însoțește adesea alte tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi artrita reumatoida și lupus. În sindromul Sjogren, în primul rând sunt afectate membranele mucoasei și glandele secretoare ale ochilor – rezultând o producție a scăzută de lacrimi și salivă.

Citeşte mai mult...
 

pemphigus vulgaris 2Pemfigusul este un grup de afecțiuni autoimune ale pielii care cauzează apariția unor bășici pe piele sau pe suprafața membranelor mucoase, precum gura sau organele genitale.

Citeşte mai mult...
 

virilismVirilismul este o afecțiune caracterizata prin dezvoltarea  sau dezvoltarea prematura a caracterelor sexuale masculine secundare, atât la fete, cât și la băieți. Boala este cauzata de secretia in exces a hormonilor masculini de catre glandele suprarenale. Se poate manifesta şi prin dezvoltarea prematură la băieţi a caracterelor sexuale masculine. Virilismul poate apărea şi înainte de naştere, ducând la anomalii sexuale la nou-născuţi sau poate apărea pe parcursul vieţii. Acest sindrom se manifesta in unele cazuri inca de la nastere si continua postnatal. 

Citeşte mai mult...
 

hepatita autoimunaHepatita autoimună este o inflamație a ficatului care apare atunci când sistemul imunitar atacă acest organ. Deși cauzele hepatitei autoimune nu sunt încă foarte clase, anumite boli, toxinele și drogurile pot declanșa hepatita la persoanele susceptibile, în special la femei.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP