+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli hepatice

FattyLiver2Steatoza hepatică sau ficatul gras, este una dintre cele mai răspândite boli de ficat şi constă într-un exces de grăsime care se depune în celulele hepatice şi le face să nu mai funcţioneze corect.

Citeşte mai mult...
 

hepatita alcoolicaHepatita alcoolică reprezintă o inflamație a ficatului cauzată de consumul de alcool. Cu toate că hepatita alcoolică apare cu precădere la persoanele care beau foarte mult de-a lungul mai multor ani, relația dintre consumul de alcool și hepatita alcoolică este una complexă. Nu toate persoanele care consumă cantități mari de alcool dezvoltă hepatita alcoolică, iar boala poate apărea și la persoanele care beau cu moderație.

Citeşte mai mult...
 

hepatitaB-sarcinaHepatita B este cauzatǎ de virusul hepatic B. Boala este transmisǎ de la o persoanǎ la alta prin intermediul fluidelor corpului, respectiv prin sânge, material seminal sau vaginal infectat. Propriul sistem imunitar este prima armǎ a organismului ȋmpotriva bolii și vă poate proteja împotriva hepatitei B. Majoritatea adulților sǎnǎtoși sunt capabili sǎ lupte cu hepatita B, chiar și fără tratament.
Citeşte mai mult...
 

dieta-boli-hepaticeO dietǎ echilibratǎ, ajutǎ la menținerea puterii dar și a unei greutǎți sǎnǎtoase, factor esențial pentru persoanele cu probleme hepatice.  O nutriție  echilibratǎ sprijinǎ funcționarea ficatului mai ales atunci cȃnd pacientul se confruntǎ cu simptome precum: pierderea poftei de mâncare, greață, nivel scăzut de energie, retenție de lichide la nivelul picioarelor sau acumulare de lichid în abdomen.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 3

<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap