+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 02 Iunie 2014 11:15

neplaceri-sarcinaSarcina aduce importante modificǎri la nivelul organismului feminin dar pe mǎsurǎ ce cunoașteți ceea ce urmeazǎ sǎ se ȋntȃmple cu corpul dumneavoastrǎ puteți gestiona mai ușor micile neplǎceri aduse de sarcinǎ ca sǎ vǎ puteți bucura de cea mai frumoasǎ perioadǎ din viața unei femei.

Grețurile de dimineata pot fi un aspect dificil al sarcinii, ȋntrucȃt greață și vărsăturile sunt imprevizibile și neplăcute. Cu toate acestea, existǎ cȃteva trucuri care vǎ pot face sǎ vǎ simțiti mai confortabil .

Încercați să mâncați gustǎri mici dar frecvente

Evitați zonele ȋn care există mirosuri extreme, cum ar fi o mǎcelarie,  raionul de parfumuri, piața de pește, o cameră cu fum, zonele de mucegai , etc

Un pachet mic de biscuiti este ușor de transportat ȋn geanta, iar multe femei gǎsesc micile gustǎri de ajutor în reducerea senzației de greațǎ.

Evitati alimentele procesate și cumparați alimente de la surse sanatoase.

Mergeți devreme la somn și evitați stresul;

Ghimbirul, lǎmȃia și levǎnțica vǎ pot ajuta, daca nu ȋn ceai sub formǎ de aromaterapie.

Încercați atenuarea constipației. Ca rezultat al modificărilor fiziologice asociate cu bebelusul aflat în creștere, multe femei suferă de constipație în timpul sarcinii. Aceastǎ constipație poate fi mai bine controlată prin consumul de alimente și băuturi specifice și prin efectuarea de exerciții fizice.

O altă problemă poate fi dorința persistentǎ de urinare. Acest lucru poate provoca ȋntreruperi de somn foarte repetate! Dacă vă confruntați cu acest disconfort, nu vǎ deshidratați, ci beți o mulțime de lichide în timpul zilei și mai puțin în seara. Dacă vă confruntați cu senzații de arsură sau înțepături la urinat, discutați cu medicul dumneavoastră ȋntrucȃt este posibil să aveți o infecție a tractului urinar.

Oboseala este o problemă obișnuitǎ pentru multe femei gravide. Este momentul sǎ ȋnvǎțați sǎ dormiți la prȃnz sau dupǎ amiaza. De asemenea, cereți ajutor pentru treburile casnice, orice ridicare / deplasare / mutarea obiectelor grele, cumparaturi. La locul de muncă  este bine sǎ aveți mult mai puține sarcini, ȋn special dacǎ vǎ simțiți obositǎ. Adǎugați o perna ȋn plus sau două în pat pentru a vǎ ajuta sǎ dormiți mai bine. Pe măsură ce burtica va crește, dormitul va fi mai mai inconfortabil. Poziționarea pe perne sprijinǎ partea inferioara a spatelui și poate reduce și  disconfortul. 

Gestionați durerile de spate din timpul sarcinii. Femeile gravide suferǎ adesea de dureri de spate din cauza stresului fizic, ȋnsǎ există trucuri care vǎ pot ajuta sǎ controlați mai bine acest disconfort . Evitați statul ȋn picioare sau statul pe scaun pentru perioade lungi de timp. Faceți bǎi calde ( nu fierbinți), pentru a calma durerile de spate.

Modificările de dispoziție -  sunt comune pentru femeile gravide. Perioada de sarcinǎ este un moment foarte emoțional de schimbare, astfel încât nu vǎ ȋngrijorați dacǎ aveți modificǎri de dispoziție. 

Modificǎrile la nivelul sȃnilor – sȃnii sunt o sursă comună de disconfort  ȋn sarcinǎ. Din fericire , problema se atenueazǎ pentru cele mai multe femei după primul trimestru. Utilizați un sutien cu bretele largi, de bumbac și cu o bandă largă de susținere din material sub sâni. În cazul în care durerea de sȃni nu se amelioreazǎ o datǎ cu schimbarea sutienului, discutați cu medicul dumneavoastră .

 

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

 

Primele semne ale sarcinii

Sindromul premenstrual

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP