+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli ginecologice

anticonceptionalele-nu-ingrasa size1Pilula anticoncepţională este o pastilă care conţine hormoni ce schimbǎ modul în care funcţionează organismul feminin  dar şi pentru a preveni o sarcinǎ. Anticoncepţionalele acţionează prin următoarele mecanisme: este un inhibitor al ovulaţiei, mucusul de la nivelul colului uterin devine impermeabil pentru spermatozoizi, inhibă proliferarea mucoasei uterine.

Citeşte mai mult...
 

dismenoreeDismenoreea se caracterizeazǎ prin durerile asociate cu menstruația. Există două tipuri de dismenoree și anume cea primarǎ și cea secundarǎ. Dismenoreea primarǎ este caracterizatǎ prin crampe menstruale comune, care apar lunǎ de lunǎ și nu sunt cauzate de alte boli.
Citeşte mai mult...
 

mastitaMastita este definită drept o infamație la nivelul sȃnului, ce apare, ȋn special, la femeile care alapteazǎ. Inflamația poate afecta ambele glande mamare sau una singurǎ, iar mastita este asociatǎ cu o infecție sau cu blocarea laptelui la nivelul sȃnului. Specialiștii estimeazǎ cǎ una din cinci femei care alǎpteazǎ suferǎ de mastitǎ ȋn primele șase luni de la nașterea bebelușului.

Citeşte mai mult...
 

anexitaAnexita se caracterizează prin apariția inflamației la nivelul organului genital feminin. Boala evolueazǎ lent și poate afecta femeile de orice vȃrstǎ, ȋnsǎ apare mai frecvent la femeile tinere. Anexita este o boalǎ inflamatoriie, care afectează, în general, trompele uterine și ovarele, dar poate afecta, de asemenea, și uterul. Atunic cȃnd infamația afecteazǎ și uterul poartǎ denumirea de metroanexitǎ.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 5 din 8

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP