+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Vineri, 25 Octombrie 2013 08:43

 

candidozaCandida Albicans este o bacterie care trǎiește ȋn mod normal în număr mic în organism, sub controlul altor bacterii benefice din organism și al sistemului imunitar. În cazul în care bacteriile benefice sunt distruse de antibiotice, sau în cazul în care sistemul imunitar al unei persoane devine slăbit, Candida se poate dezvolta ȋn mod necontrolat.

Practicienii medicinei alternative recomandǎ un  ȋntreg program individualizat care combină, de obicei, dieta și suplimentele naturale. Ameliorarea simptomelor este observatǎ după două până la patru săptămâni.

Probioticele – bacteriile „bune” Acidophilus sunt considerate suficient de puternice pentru a controla candidoza prin producerea de peroxid de hidrogen, care duce la ameliorarea candidozei.

Dieta - Aspectele cheie ale dietei ȋn caz de condidozǎ se referǎ la: eliminarea zahărului - candida se hrǎnește cu zahăr, iar speciliștii recomandǎ chiar și evitarea carbohidraților simpli (fructe, cartofi, orez alb și paste). Evitarea alimentelor fermentate - Ciuperci, oțet, cele mai multe condimente și chiar pepenele galben poate contribui, de asemenea, la creșterea numǎrului de bacterii. De asemenea, se recomandǎ evitarea și produselor precum: pȃine, produse de patiserie, miere, orz, ovăz, grâu și secară.

Suplimente:

Capsulele cu usturoi -  luate de două ori pe zi, acestea pot duce la ameliorarea candidozei.

Vitamina C, vitamina E, și seleniu - ajutǎ la reducerea inflamațiilor și vă menține sistemul imunitar puternic.

Acizii grași esențiali - ajută la reducerea inflamațiilor. Un amestec de omega 6 și omega  3 poate fi de ajutor. De asemenea, acesta ajută la reducerea grăsimilor de origine animală din dieta dumneavoastră. 

Acidul caprilic - este un alt tip de acid gras, care poate avea proprietăți antifungice.

Propolisul - o substanță naturală creată de albine, are proprietăți antifungice, iar un studiu la om a arǎtat că propolisul duce la vindecarea aftelor bucale la persoanele care au stomatitǎ. Pacienții care sunt alergici la miere sau care au astm ar trebui să întrebe medicul înainte de a utiliza  propolis.

Plante medicinale:

Utilizarea plantelor ȋn tratamentul candidozei are ca scop principal  întărirea organismului și tratarea bolii, iar plantele trebuie luate cu grijă

Usturoiul (Allium sativum) are proprietăți antifungice. Usturoiul poate crește riscul de sângerare, mai ales dacă luați, de asemenea, medicamente precum clopidogrel, warfarinǎ sau aspirinǎ. Usturoiul poate interacționa cu o serie de medicamente, în special cele utilizate pentru tratamentul infecției cu HIV.

Sucul de Echinacea (Echinacea purpurea) a fost demonstrat cǎ ajutǎ la prevenirea recurenței infecțiilor vaginale produse de Candida. Cu toate acestea, persoanele cu boli autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoidă, nu ar trebui să utilizeze echinacea. 

Uleiul din arborele de ceai (Melaleuca alternifolia) are proprietăți antifungice. Într-un studiu, a fost eficace în tratarea aftelor când se utilizează sub formǎ de apă de gură. Uleiul din arbore de ceai este toxic în caz de înghițire, motiv pentru care trebuie utilizat doar extern.

Rodia (Punica granatum) utilizatǎ sub formǎ de  gel s-a dovedit a fi la fel de eficace ca și medicamentele uzuale pentru tratarea aftelor bucale asociate cu stomatita.

Acupunctura - Acupunctura este extrem de beneficǎ în tratarea candidozei, deoarece aceasta poate consolida splina și rinichii. Acupunctura este, de asemenea, foarte eficientǎ ȋn consolidarea sistemului imunitar, aspect esențial atunci când se tratează un pacient cu candidozǎ. Combinȃnd acupunctura cu o dietǎ potrivitǎ dietetică și cu produse antifungice corespunzătoare candidoza poate fi eradicatǎ cu succes.

 

Autor:Lavinia Radu

 

Citește și:

Candidoza

Preeclampsia

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului