+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli geriatrie

thumbn 2813858112Alzheimer este o boală degenerativă care distruge memoria și alte funcții mentale importante. Această afecțiune este o cauză comună a demenței – un grup de deficiențe ale creierului cate conduc la pierderea abilităților intelectuale și sociale. Aceste schimbări sunt suficient de severe pentru a interveni în calitatea vieții de zi cu zi. În cazul acestei boli, celule creierului degenerează și mor, cauzând un declin sigur al memoriei și al funcțiilor mentale.

Citeşte mai mult...
 

sanatatea-oaselorScheletul uman este un țesut viu aflat ȋntr-o constanta schimbare. Dupǎ vȃrsta de  25 de ani, oasele devin ȋn mod progresiv mai subțiri, iar riscul de a dezvolta osteoporozǎ crește o datǎ cu ȋnaintarea ȋn vȃrstǎ.
Citeşte mai mult...
 

presbiacuziePresbiacuzia, pierderea auzului o datǎ cu ȋnaintarea ȋn vȃrstǎ, afecteaza unul din trei adulți de peste 65 de ani. De fapt, aceasta este pe locul trei in topul celor mai comune probeme de sǎnǎtate la adulți dupǎ artrită și hipertensiune arterialǎ.
Citeşte mai mult...
 

osteoporozaOsteoporoza este o afecțiune caracterizatǎ prin scăderea densităţii osoase,  astfel cǎ osul afectat capǎtǎ o texturǎ poroasǎ. Aceastǎ tulburare slǎbește oasele, rezultatul fiind fracturi frecvente cauzate de leziuni relativ minore, care ȋn mod normal nu ar cauza o fracturǎ.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 2

<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP