+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli Genetice

sindromul downSindromul Down este o afecţiune genetică cunoscută sub numele de trisomia 21, deoarece boala este cauzată de apariţia unui cromozom 21 în plus. Copiii care suferă de acest sindrom au trei astfel de cromozomi în loc de doi.

Citeşte mai mult...
 

Bolile genetice rare afectează peste un milion de români. Incidenţa acestor afecţiuni este din ce în ce mai crescută, însă modalităţile terapeutice rămân, pentru mulţi bolnavi, inaccesibile.

Bolile geneticerare cu cea mai mare incidenţă sunt fenilcetomeria, hemofilia, talasemia şi polinevritele degenerative periferice. Aceste afecţiuni se transmit ereditar, putând fi diagnosticate încă din perioada prenatală, prin efectuarea unor investigaţii specifice. Din păcate, tratamentul pentru aceste afecţiuni este foarte costisitor, iar numărul specialiştilor români care se ocupă cu diagnosticarea şi tratarea acestor boli este tot mai scăzut.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 7 din 7

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP