+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli Genetice

sindrom-edwardsSindromul Edwards mai este denumit şi trisomia 18, deoarece copilul se naşte cu o copie în plus a cromozomului 18. În momentul concepţiei 23 de coromozoni de la mamă şi 23 de cromozoni de la tată trebuie să se combine într-un set de 46 de cromozomi, însă  anomaliile genetice duc la existenţa a trei copii ale cromozomului 18 în loc de două.

Citeşte mai mult...
 

sindrom-williamsSindromul Williams este o afecţiune rară, cauzată de lipsa anumitor gene. Părinţii pot să nu aibă niciun istoric familial al bolii, şi cu toate acestea copilul lor să sufere de această boală. O persoană cu sindromul Williams are o şansă de 50% de a transmite boala copiilor.
Citeşte mai mult...
 

 sindrom patauSindromul Patau este o anomalie cromozomială,  cunoscută şi sub numele de trisomia 13. Bebeluşii se nasc, în mod normal, cu 46 de cromozomi aranjaţi în 23 de perechi, însă copiii cu sindrom Patau au o copie în plus a cromozomului 13  în fiecare celulă a corpului.
Citeşte mai mult...
 

FenilcetonuriaFenilcetonuria este o boală getică în care enzima fenilalaninhidroxilază lipseşte din sânge sau se găseşte în cantităţi foarte scăzute.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 7

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP