+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli Genetice

nanismNanismul este o afecțiune genetică care se caracterizează printr-o statură cu mult inferioară celei medii. O persoană se poate încadra în acest tipar dacă are o înălțime de maxim 1, 47 de metri. Înălțimea medie în cazul persoanelor care prezintă această afecțiune este de 1, 22 m. Nanismul mai este numit și nanosomie, microsomie sau hiposomie.

Citeşte mai mult...
 

boala - wilsonBoala Wilson este o afecțiune ereditară rară care se manifestă prin acumularea de cupru în ţesuturi şi organe, în special în ficat şi în encefal. De obicei, primele simptome apar în jurul vârstei de 12-23 de ani.

Existența cuprului în organism joacă un rol important în dezvoltarea nervilor, oaselor, colagenului și a melaninei. În mod normal, cupru se asimilează prin alimentație, iar excesul este excretat de bilă. Însă, în cazul bolii Wilson, cuprul nu este eliminat în mod corespunzător și se acumulează în organism într-o cantitate periculoasă pentru sănătate. Diagnosticată în timp util, afecțiunea poate fi vindecată. Aceasta afecţiune este în general moştenita că trăsătura autosomal recesivă.

Citeşte mai mult...
 

tulburare-spectru-autistTulburarea de spectru autist (TSA) este o dizabilitate de dezvoltare care poate cauza provocări importante de natură sociale, de comunicare și de comportament. De multe ori nu este nimic vizual diferit la persoanele cu TSA, dar oamenii cu TSA pot comunica, interacționa, se pot comporta și învăța în moduri diferite față de cele mai multe persoane.

Citeşte mai mult...
 

progeria-copil-imbatranire-prematuraProgeria este o boală genetică foarte rară, iar simptomele de îmbătrânire prematură se manifestă încă din primii ani de viață ai copiilor. Aproximativ 1 din 8 milioane de nou-născuți suferă de această boală. Raritatea acestei tulburări este dată și de faptul că cei bolnavi nu apucă să trăiască mai mult de 20-25 de ani și nu fac copii.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 7

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP