+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli endocrine

impact-poluare-organismFactorii de mediu pot produce sau agrava o serie de boli. Efectele poluării asupra sănătăţii  pot varia: de la modificări fiziologice subtile la dificultăţi de respiraţie, tuse sau la afectarea sistemului cardiac sau respirator. Reacţiile individuale la poluanţii atmosferici depind de tipul de poluant la care o persoană este expusă, de gradul de expunere, de starea de sănătate individuală şi de  factorii genetici.
Citeşte mai mult...
 

gusa-tiroidianaGușa tiroidianǎ se caracterizeazǎ prin creșterea ȋn volum a glandei tiroidiene, o glandǎ cu o formǎ asemǎnătoare unui fluture. Glanda tiroidǎ produce o serie de hormoni care controleazǎ aspecte importante ale corpului uman precum: temperatura, ritmul cardiac și creșterea.

Citeşte mai mult...
 

oxitocinaOxitocina sau „hormonul iubirii" așa cum mai este cunoscut, este o substanțǎ eliberatǎ de glanda pituitarǎ, o glandǎ situatǎ în creier. Atât femeile, cât și bărbații elibereazǎ acestǎ substanțǎ ȋn timpul actului sexual. Mai mult, ȋn cazul ambelor sexe, oxitocina pare sǎ fie responsabilǎ și pentru unele emoții pe care oamenii le pot avea precum: ȋncredere, empanie, gelozie sau generozitate. Hormonul are un alt rol extrem de important ȋn dezvoltarea mecanismelor umane de relaționare, dar și ȋn procesul de apropiere dintre o mamǎ si bebelușul ei.

Citeşte mai mult...
 

ginecomastia Ginecomastia se definește drept dezvoltarea ȋn exces a țesutului mamar la bǎieți sau bǎrbați. Afecțiunea apare ca urmare a unui dezechilibru ȋn ceea ce privește nivelul de hormoni estrogeni (hormoni feminini) sau ȋn ceea ce privește nivel de testosteron (hormon masculin). Ginecomastia poate afecta atȃt un singur sȃn dar și ambii sȃni. Ginecomastia poate aparea la nou-nascuți, ȋn cazul adolescenților ȋn perioada de pubertate sau ȋn cazul bǎrbaților adulți.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap