+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli endocrine

hipoparatiroidismulHipoparatiroidismul este o afecțiune rarǎ care apare atunci cȃnd glandele paratiroide, localizate la nivelul gâtului, nu produc suficient hormon paratiroidian denumit parathormon (PTH). Hormonul paratiroidian ajutǎ la reglarea nivelului de calciu și fosfor în sânge. Dacă suferiți de hipoparatiroidism, organismul are prea puțin calciu și prea mult fosfor. Hipoparatiroidismul poate sǎ fie moștenit sau dobândit.
Citeşte mai mult...
 

pubertate-precocePubertatea precoce se definește drept momentul ȋn care corpul unui copil ȋncepe sǎ se transforme și  sǎ se dezvolte mult prea devreme. Pubertate include o creștere rapidă a oaselor și a mușchilor, modificări ale formei corpului și ale dimensiunii corpului dar  și dezvoltarea capacitǎții organismului de a se reproduce.
Citeşte mai mult...
 

glanda tiroidaTiroida este o glandǎ micǎ ȋn formǎ de fluture, situatǎ imediat sub laringe, în partea de jos a gâtului. Scopul glandei tiroide este de a lua iodul din alimentele pe care le consumăm pentru a-l converti ȋn hormoni tiroidieni: tiroxinǎ ( T4 ) și triiodotironinǎ ( T3). 
Citeşte mai mult...
 

sindrom-cushingSindromul Cushing se definește drept o  tulburare hormonalǎ caracterizatǎ prin niveluri ridicate ale hormonului cortizol. Aproximativ unul din 50.000 de oameni sunt afectați de sindromul Cushing, femeile fiind mai sensibile la anumite forme ale bolii decȃt bǎrbații.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP