+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli endocrine

tiroidaGlanda tiroidă este cea mai mare glandă situată la nivelul gâtului. Acesta este localizată în regiunea antero-laterală a gâtului. GLanda tiroidă are forma unui fluture cu doua aripi, fiind reprezentată DE un lob în stânga și un lob în dreapta care înconjoară traheea.

Citeşte mai mult...
 

3862687 Lymphocytic parathyroiditis at 40x 01Glandele paratiroide sunt glande mici ale sistemului endocrin, care sunt situate în spatele tiroidei. Există patru glande paratiroide, care sunt în mod normal de dimensiunea și forma unui bob de orez.

Citeşte mai mult...
 

1048885-1064663-3315Sindromul CREST este o formă de scleroză sistemică care e caracterizează prin calcinoză subcutanată la nivelul degetelor, sindrom Raynaud (acesta blochează circulaţia sângelui la nivelul degetelor de la mâini și de la picioare, dar şi la nivelul urechilor, nasului, pomeţilor), pierderea controlului asupra musculaturii netede a esofagului, sclerodactilie, telangiectazie.

Citeşte mai mult...
 

acromegaliaAcromegalia este o boală hormonală provocată de hipersecreția hormonului somatotrop. Boala se manifestă prin creșterea în exces a oaselor, dar și a mâinilor, a nasului și a feței. Cei mai afectați de acromegalie sunt adulții.  În cazul copiilor care sunt în creștere, hipersecreția hormonală duce la gigantism. Acești copii au oase exagerat de mari și o înălțime anormală pentru vârsta lor.

Deoarece acromegalia are o evoluție treptată, modificările nu sunt observate decât după câțiva ani de la debutul bolii. Dacă nu este tratată corespunzător, afecțiunea duce la complicații serioase care pot amenința viața.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP