+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli dentare

stomatitaStomatita este o inflamație a mucoasei bucale. Boala este, de obicei, o afecțiune dureroasǎ asociatǎ cu roșeață, umflături și sângerarea zonei afectată. Stomatita se poate dezvolta ȋn orice etapǎ a vieții, incusiv ȋn copilǎrie. Cele mai comune tipuri de stomatitǎ observate la copii sunt stomatita herpeticǎ, cauzată de virusul herpes simplex, și stomatita aftoasǎ. Ȋn timp ce stomatita herpeticǎ se poate transmite prin sǎrut sau prin schimbul de alimente, cea aftoasǎ nu este contagioasǎ. 

Citeşte mai mult...
 

fractura-mandibulaFracturile mandibulare sunt unele dintre cele mai comune fracturi care apar la nivelul feței. Fractura poate apǎrea oriunde de-a lungul maxilarului ȋnsǎ ȋn mai mult de 50% din cazuri atunci cȃnd existǎ o fracturare a mandibulei ruptura apare ȋn cel puțin douǎ locuri. Fracturile mandibulare apar ca efect al unui traumatism la nivelul osului maxilarului.

Citeşte mai mult...
 

caria-dentaraCariile dentare apar atunci cȃnd acizii din cavitatea bucală dizolvă straturile exterioare ale dinților. Concret, caria se dezvoltǎ ȋn momentul ȋn care smaltul și dentina se ȋnmoaie din cauza acidului produs de bacteriile din cavitatea bucalǎ. Dacǎ aceasta nu este tratatǎ, la nivelul dinților se acumuleazǎ placǎ dentarǎ ceea ce duce la apariția unor afecțiuni precum gingivita sau abcesul dentar.

 

Citeşte mai mult...
 

fluoroza-dentara Fluoroza dentarǎ este o afecțiune foarte comunǎ, caracterizatǎ prin apariția pe dinți a unor pete de culoare gǎlbuie sau, în cazurile mai severe, a unor pete de culoare maro ȋnchis. Consumul unor cantitǎți prea mari de flor ȋn copilǎrie, respectiv ȋn timpul creșterii dinților duce la formarea fluorozei. Cu toate acestea, afecțiunea nu se mai dezvoltǎ o datǎ ce dinții au crescut. Acesta apare, mai des, la copii mai mici de șapte ani ȋnsǎ specialiștii nu o considerǎ o boala, cȃt mai mult un aspect inestetic al danturii.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP