+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli dentare

anodontiaAnodonția este o afecțiune geneticǎ rarǎ, caracterizatǎ prin lipsa de dinți. În anodonția completă, există o absență totală a dinților, ȋn anodonția parțială cunoscutǎ sub numele de hipodonție  sunt absenți unul pȃnǎ la șase dinți permanenți, în timp ce oligodonția se referă la absența a mai mult de șase dinți.
Citeşte mai mult...
 

sensibilitate-dentaraSensibilitatea dentarǎ provine de la iritarea nervilor de la nivelul dinților, fenomen ce produce durere sau disconfort atunci cȃnd dinții sunt expuși la temperaturi calde sau reci sau la bǎuturi acide. Sensibilitatea poate apǎrea, de asemenea, în timpul folosirii aței dentare sau ȋn momentul periajului dinților. Dinții sunt protejați de un strat dur numit smalț.
Citeşte mai mult...
 

bruxismBruxismul  este o boalǎ ȋn care pacientul scrâșnește din dinți. Dacă suferiți de bruxism, puteți scrȃșni din dinți ȋn mod inconștient ȋndiferent de perioada zilei. Dacǎ bruxismul este ușor, acesta nu va necesita tratament.
Citeşte mai mult...
 

dureri-dintiCea mai frecventă cauzǎ a durerilor de dinți este reprezentatǎ de cariile dentare, iar durerile scurte și ascuțite apar ca răspuns la consumul de alimente calde, reci sau dulci. În cazul în care durerea de dinți durează mai mult de 3 minute și se repetǎ ȋn mod frecvent este bine sǎ cereți sfatul medicului dentist.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP