+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 16 Septembrie 2013 10:40

dureri-dintiCea mai frecventă cauzǎ a durerilor de dinți este reprezentatǎ de cariile dentare, iar durerile scurte și ascuțite apar ca răspuns la consumul de alimente calde, reci sau dulci. În cazul în care durerea de dinți durează mai mult de 3 minute și se repetǎ ȋn mod frecvent este bine sǎ cereți sfatul medicului dentist.

Cauzele durerilor de dinți

Cariile dentare

Fracturǎ a dintelui.

Un dinte fisurat.

Iritare a nervului ca urmare a  unui tratament dentar. 

Pierderea unui dinte prin traumatism

Cancer oral

Infecții la nivelul sinusurilor sau ai urechii

Următoarele probleme pot provoca, de asemenea, dureri de dinți:

Ulcere la nivelul gingiilor (gingivita ulceroasǎ acutǎ)

Ulcere la nivelul țesuturilor moi, la nivelul limbii și al buzelelor

Multe alte afecțiuni pot provoca, de asemenea, durere la nivelul dinților -  țineți minte cǎ deși durerea se poate simți doar într-un anumit dinte, problema poate fi de fapt la nivelul altui dinte, chiar și la nivelul maxilarului opus.

Tratamentul durerilor dentare

Dacă o durere de dinți este lǎsatǎ netratată, ȋn timp, aceasta se poate ȋnrǎutǎți. Introduceți ușor ațǎ dentarǎ ȋntre dintele inflamat pentru a îndepărta orice fel de resturi alimentare. Clătiți ușor gura cu apǎ sǎratǎ cǎlduțǎ. Pentru calmarea temporarǎ a durerii puteți utiliza acetaminofen sau ibuprofen. O compresǎ rece poate fi aplicatǎ la nivelul feței, dacă a avut loc o traumǎ, pentru a reduce durerea și inflamația.

 Un abces dentar va necesita un tratament de canal ȋn cazul ȋn care dintele poate fi salvat sau chiar extracția dintelui. Cu toate acestea, ȋncercați sǎ evitați alimentele calde, reci sau dulci. Acest lucru vă ajută la prevenirea a durerii de dinți. Amintiți-vă faptul cǎ deși durerea dispare, fǎrǎ tratament  aceasta va reveni în cele din urmă.

Prevenirea durerilor de dinți

Deoarece cele mai multe dureri de dințli apar ca urmare a cariilor dentare, respectarea bunelor practici de igienă orală pot duce la prevenirea durerilor de dinți. Periajul regulat cu o pastă de dinți care conține fluorură, folosirea aței dentare o datǎ pe zi și controalele regulate pot reduce sau preveni apariția durerilor de dinți. În plus față de aceste practici, ȋncercați sǎ mâncați alimente cu conținut scăzut de zahăr.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Stomatita

Fractura mandibulara – generalitati

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP