+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli dentare

tratament-parodontozaBoala parodontala este o afectiune cronica a gingiei, de tip inflamator. Aceasta se manifestă  la nivelul tesuturilor de sustinere a dintelui pe arcada: gingie, ligament parodontal, os alveolar. Parodontoza poate duce la pierderea tuturor dintilor prin distrugerea tesutul moale si a osului care sustine dintii.

Citeşte mai mult...
 

candidoza-bucalaCandidoza gurii și a gâtului, cunoscută și sub numele de candidoză bucală, este o infecție fungică care apare atunci când există o drojdie numită candida care crește mai mult decât deobicei.

Citeşte mai mult...
 

XerostomiaXerostomia definește o problemǎ medicalǎ ce are ca simptomatologie  gura uscatǎ din cauza lipsei de salivǎ – astfel, pacientul nu produce suficienta salivǎ pentru a-și menține gura umedǎ. Specialiștii spun cǎ xerostomia este, de obicei, cauzatǎ de  o funcția necorespunzătoare a glandelor salivare. Xerostomia poate duce la dificultăți de vorbire și de alimentație, halenǎ,  creșterea numărului de carii dentare  și infecții bucale cum ar fi candidoza.
Citeşte mai mult...
 

strungareata-copiiDiastema sau popular, strungareața este extrem de frecventǎ, în special în rândul copiilor. Aceasta poate face parte din dezvoltarea naturalǎ a copilului și se poate corecta de la sine. De fapt, pȃnǎ la 97 % din copii prezintǎ diasteme, ȋnsǎ procentul scade semificativ pȃna aceștia ajung la maturitate.  În cazul în care diastema rămâne și după erupția dinților de adult, aceasta va deveni permanenta și poate fi corectatǎ numai cu tratament profesional.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap