+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de stomac

cancer-gastricCancerul care apare la nivelul stomacului se numeşte cancer gastric. La pacienţii cu această afecţiune, la nivelul mucoasei gastrice apar celulele neoplazice care apoi se extind dincolo de peretele gastric. Cel mai frecvent tip de cancer la stomac este adenocarcinomul.

Citeşte mai mult...
 

infectie-helicobacter-pyloriHelicobacter Pylori  este o bacterie care provoacă inflamaţia cronică  a mucoasei interioare a stomacului. Această bacterie este, de asemenea, cea mai frecventă cauză de ulcer la nivel mondial. Persoanele infectate transportă pe termen nelimitat infecţia cu excepţia cazului în care sunt tratate cu medicamente pentru eradicarea bacteriei.

Citeşte mai mult...
 

 

ulcer-duodenalUlcerul apare atunci când mucoasa stomacului şi a duodenului este corodată de sucurile digestive acide (care conţin acid clorhidric şi o enzimă numită pepsină), secretate de celulele stomacului. Secreţiile pot afecta şi esofagul.

Ulcerele peptice care apar în mucoasa gastrică se numesc ulcere gastrice, cele care apar în mucoasa duodenală se numesc ulcere duodenale iar cele care afectează esofagul, ulcere esofagiene.

 

 

Citeşte mai mult...
 

gastritaGastrita este o inflamaţie a mucoasei care protejează pereţii stomacului. Cele mai frecvente cauze ale apariţiei acestei boli sunt: administrarea de medicamente (antiinflamatoare), consumul exagerat de alcool, infecţia cu bacteria care provoacă şi ulcer (Helicobacter pylori), stresul prelungit, consumul de alimente agresive pentru tubul digestiv.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 6 din 8

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP