+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de stomac

glositaLimba este un organ format din mușchi. Boala implică inflamația cronică a limbii care apare dupǎ deteriorarea sau distrugerea papilelor gustative.  Glosita poate provoca nu numai un disconfort ci poate interferea cu activitățile de zi cu zi vitale care implică gura și limba. De exemplu, acesta poate interfera cu mestecatul, ȋnghițirea și vorbire iar, în unele cazuri, această condiție poate bloca , de asemenea, căile aeriene și poate interfera cu respirația.
Citeşte mai mult...
 

colonoscopiaColonoscopia este un examen utilizat pentru a detecta schimbǎrile sau anomaliile care au loc la nivelul intestinul gros (colon) și la nivelul rectului.

În timpul unei colonoscopii, medicul introduce un tub lung si flexibil (colonoscop) în rect. Tubul are o camera video mica ȋn vârf  ce permite medicului sǎ vizualizeze ȋn  interiorul colonului pacientului.
Citeşte mai mult...
 

Hernie-hiatalaHernia hiatalǎ se definește drept o afecțiunie ȋn cadrul cǎreia  are loc o trecere permanentă sau intermitentă a unei porțiuni a stomacului printr-un orificiu, ȋn torace. În cele mai multe cazuri, o mică hernie hiatală nu produce probleme, și poate fi diagnosticatǎ doar dacă o descoperă  ȋn cadrul unui examen de rutinǎ. Măsurile de auto-ȋngrijire dar și medicamentele pot ameliora, de obicei, aceste simptome, ȋnsǎ ȋn cazul unei hernii hiatale mari aceasta necesitǎ  intervenție chirurgicală.
Citeşte mai mult...
 

Obstructie-intestinalaObstrucție intestinală este un blocaj  parțial sau complet al intestinului, ce impiedicǎ trecerea alimentelor sau a lichidelor. Obstrucție intestinală poate fi cauzatǎ de anumite adeziuni la nivelul abdomenului, care se formează dupǎ intervenția chirurgicalǎ, diverticulită, hernii și tumori.  De cele mai multe ori blocarea poate avea loc in intestinul subtire, iar ȋn cazuri severe poate duce la oprirea alimentǎrii cu sȃnge a intestinului. Cu toate acestea, cu asistențǎ medicală promptă, obstrucție intestinală poate fi tratatǎ cu succes.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 8

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP