+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de sange

siclemieSiclemia sau anemia cu celule în secera este o boală moştenită  în care pacientul nu are suficiente celule roşii sănătoase în sânge pentru a transporta oxigenul la toate celulele din corp. Boala presupune producerea de hemoglobină S (Hb S sau Hgb S) care este un tip anormal de hemoglobină.
Citeşte mai mult...
 

sindrom-raynaud

Sindromul Raynaud este o tulburare a circulației sanguine la nivelul degetelor de la  picioare și mȃini iar boala se agraveazǎ din cauza expunerii la frig. Astfel, expunerea la frig reduce circulația sȃngelui, ceea ce face ca pielea din zona afectatǎ sǎ devinǎ albǎ sau violet. Ȋn cazul pacienților cu boala Raynaud arterele care furnizează sânge cǎtre piele se îngusteazǎ, limitând circulația sȃngelui ȋn zonele afectate.

Citeşte mai mult...
 

flebitaFlebita este boalǎ ce se caracterizeazǎ prin inflamația peretelui unei vene, inflamație ce poate fi produsǎ de mai mulți factori și care poate provoca dureri și umflǎturi. Atunci cȃnd inflamația este cauzatǎ de un cheag de sȃnge, afecțiunea se numește  tromboflebitǎ. Trobmoflebita apare la nivelul venelor de la picioarelor, ȋnsǎ uneori poate apǎrea și la nivelul venelor de  la brațe. Flebita superficialǎ afecteazǎ venele de la suprafața pielii, ȋn timp ce flebita profundǎ afecteazǎ venele profunde de la nivelul membrelor inferioare și superioare.

 

Citeşte mai mult...
 

EozinofiliaEozinofilia reprezintǎ o afecțiune ce se caraterizeazǎ prin creșterea numǎrului de eozinofile din sȃnge. Eozinofilele sunt  unele dintre cele cinci tipuri majore de celule albe din sânge.  Eozinofilia se poate detectata printr-un test de sange, de obicei, ȋn cadrul unei hemoleucograme complete. Un număr mai mare de 500 de eozinofile pe microlitru de sânge este, în general, consideratǎ eozinofilie ȋn cazul adulților.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP