+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de plamani

SRASSindromul respirator acut sever (SRAS) se definește drept o formă gravă de pneumonie. Boala este cauzatǎ de un coronavirus care a fost identificat pentru prima dată în anul 2003. Infecția cu virusul SRAS cauzeazǎ dificultăți severe de respirație iar, ȋn cazuri grave, poate duce la decesul pacientului.

Citeşte mai mult...
 

sindromul-pickwickSindromul Pickwick, cunoscut și sub numele de sindromul hipoventilație-obezitate (SSM) este o condiție medicalǎ gravǎ, caracterizatǎ prin tulburări ale respirației. Boala afecteazǎ ȋn special persoanele cu o obezitate extremǎ. Numele afecțiunii provine de la un personaj din romanul lui Charles Dickens „The Pickwick Papers", personaj care experimenta aceleași simptome precum cele produse de acestǎ boalǎ.

Citeşte mai mult...
 

bpocBronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) este compusă în principal din două afecţiuni conexe - bronşita cronică şi emfizemul. Fiecare dintre cele două boli este caracterizată prin obstrucţia cronică a fluxului de aer prin căile respiratorii şi la ieșirea aerului din plămâni.

 

Citeşte mai mult...
 

plaman tuberculozaTuberculoza multi-drog rezistentă (TB-MDR) este o formă de tuberculoză cauzată de mycobacterii care au devenit rezistente sau mai bine spus imune la două (sau mai multe) dintre cele mai puternice medicamente folosite în tratarea tuberculozei: izoniazida și rifampicina.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP