+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 07 Iulie 2014 10:45

astmAstmul este o afecțiune ce se manifestă la plămâni și cauzează diferite episoade de tuse dimineața și seara acompaniate de îngreunarea respirației. În general, se încearcă identificarea factorilor care provoacă crizele de astm pentru urmarea unui tratament care să evite declanșările acestora. Cei mai afectați de astm sunt copii, dar se poate dezvolta și la adulți. 

Cauzele apariției crizelor de astm

Un atac de astm are loc când persoana este expusă anumitor factori declanșatori. Aceștia diferă de la caz la caz, dar cei mai des întâlniți factori sunt următorii: 

Fumul de țigară - fumatul este interzis persoanelor care suferă de astm, iar fumatul pasiv este, de asemenea,  periculos pentru ei.

Praf - particulele de praf sunt prezente peste tot, motiv pentru care bolnavilor de astm le este recomandat să își acopere patul, pernele sau celelalte obiecte cu care intră în contact și să le spele în apă clocotită pentru a evita cât mai mult contactul cu particulele de praf. 

Poluarea - cauzată de mașini, fabrici sau alte surse, poluarea poate cauza atacurile de astm. 

Gândacii de bucătărie.

Animale de companie - blana animalelor poate declanșa atacuri de astm. Aceștea trebuie spălate foarte des, pieptănate și menținute într-un mediu curat. Cu cât petrece mai mult timp cu animalul său de companie, cu atât bolnavul se obișnuiește cu blana lui. 

Mucegaiul - umiditatea ridicată favorizează apariția mucegaiului, care este extrem de dăunător pentru bolnavii de astm. Locuința pacientului trebuie curățată de mucegai, iar nivelul umidității menținut sub control. 

Alți factori declanșatori - infecțiile de sinuzită, alergiile, diferite chimicale, vreme rea, aer uscat, anumite tipuri de mâncare, aditivi alimentari, anumite medicamente sau exerciții fizice. 

Tratament pentru astm

Astmul nu poate fi vindecat, însă poate fi controlat. Pentru un tratament de succes trebuie mai întâi identificați factorii declanșatori ai crizelor de astm. Ulterior, în funcție de pacient și cauză, tratamentul poate include medicația, care este de 2 tipuri: pentru calmarea crizelor de astm și pentru menținerea sub control a bolii. Cei care sunt diagnosticați cu astm rămân cu această boală pentru totdeauna, astfel că stilul lor de viață se schimbă și se adaptează în funcție de lucrurile pe care trebuie să le evite. 

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Pneumonia

Viroza respiratorie - generalitati

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului