+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de plamani

dispneeaDispneea sau lipsa de aer, după cum mai este denumită popular, este o tulburare a respirației ce se caracterizează prin modificarea ritmului și intensității mișcărilor respiratorii. Altfel spus, este un simptom ce definește respirația greoaie, dificilă, lentă, sau, din contră, prea rapidă. În cazul în care ea nu apare în urma unui supra-efort, consultul unui medic de specialitate este obligatoriu. Nu puneți aceste episoade pe seama fumatului, al lipsei activităților fizice sau a unei vieți mai puțin sănătoase. În marea majoritate a cazurilor, lipsa de aer ”ascunde” afecțiuni mai grave.

Citeşte mai mult...
 

legionella bacteriaBoala legionarului este o formă de pneumonie severă produsă de o inflamație cauzată de de bacteria Legionella pneumophila. Boala nu se transmite de la o persoană la alta, în schimb, majoritatea oamenilor contractează boala prin inhalarea bacteriei Legionella.

Citeşte mai mult...
 

afectiuni-cauzate-fosgenFosgen este un produs chimic industrial major folosit pentru a face materiale plastice și pesticide. La temperatura camerei, fosgenul este un gaz toxic. Cu răcire și sub presiune, gazul fosgen poate fi transformat într-un lichid, astfel încât să poată fi transportat și depozitat.

Citeşte mai mult...
 

intoxicatie-monoxid-carbonMonoxidul de carbon sau CO este un gaz inodor, incolor, care poate provoca brusc apariția unor boli bruste și decesul. Monoxidul de carbon se găsește în gazele de combustie, cum ar fi cele produse de autoturisme și camioane, motoarele mici pe benzină, sobe, felinare, arderea de cărbune și lemn, și de sistemele de încălzire.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP