+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de piele

vitiligoVitiligo este o afecțiune ce se caracterizeazǎ prin apariția unor pete de depigmentate la nivelul pielii. Boala apare atunci cȃnd celulele care produc melaninǎ nu mai funcționeazǎ ȋn mod normal, ceea ce duce la creșterea lentǎ a petelor depigmentate de la nivelul pielii.

Citeşte mai mult...
 

ce-este-scabiaScabia este o afecțiune dematologicǎ ce are ca prim simptom apariția mȃncǎrimii la nivelul zonei afectate. Boala este produsǎ de Sarcopetes Scabie Varietas Hominis și este o boalǎ foarte contagioasǎ. Se rǎspȃndește prin contact fizic și sexual și chiar și prin dormitul ȋn același pat cu o persoanǎ contaminatǎ. Acarienii pǎtrund sub pielea pacientului, unde ȋncep sǎ depunǎ ouǎ. Boala nu este o afecțiune greu de tratat, ȋnsǎ produce mȃncǎrime excesivǎ, uneori chiar și timp de cȃteva sǎptǎmȃni.

Citeşte mai mult...
 

dermatitaDermatita este un termen general care descrie o inflamație a pielii. Deşi tulburare poate apǎrea ȋn multe forme, de regulă, implică iritații, roșeațǎ și mȃncǎrimi. Dermatita este o afecțiune frecventǎ, care de obicei, nu pune în pericol viaţa pacientului și nu este contagioasǎ.

Citeşte mai mult...
 

onicomicoza Onicomicoza este o infecție la nivelul unghilor de la mȃini sau de la picioare. Există mai multe tipuri de infecții fungice care pot duce la dezvoltarea acestei probleme inestetice. Existǎ 4 tipuri de infecții fungice ale unghiei: onicomicoza subunghialǎ distalǎ, onicomicoza superficialǎ albǎ, onicomicoza subunghialǎ proximalǎ și onicomicoza candidozică. Dintre acestea, aproximativ 90% din cazurile de onicomicozǎ sunt cauzate de infecția cu tipul dermatofiți (onicomicoza subunghialǎ distalǎ). Boala este mai frecventǎ ȋn rȃndul persoanelor mai ȋn vȃrstǎ și mai puțin frecventǎ ȋn cazul copiilor.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 7 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP