+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de piele

ectimaEctima este o infecție a pielii similară cu impetigo (o infecție a pielii extrem de contagioasǎ, care afecteazǎ ȋn special sugarii şi copiii). Ectima este o piodermitǎ ulcerativǎ a pielii cauzatǎ de streptococii din grupa A beta hemolitici. Infecția poate ȋncepe de la o simplǎ ȋnțepǎturǎ de insectǎ sau o zgȃrieturǎ.
Citeşte mai mult...
 

erizipelErizipelul este o infecție superficialǎ a pielii și a țesuturilor adipoase cauzate de bacteria Streptococcus. Această condiție apare cel mai frecvent la persoanele ȋn vȃrstǎ, la cei foarte tineri și la persoanele cu imunodeficiențǎ. Din acest motiv, eczemele sau chiar o mică zgârietură, în special în zona din jurul urechii sau în pasajul auditiv - poate duce la erizipel.
Citeşte mai mult...
 

degeraturiDegerǎturile apar atunci când pielea este expusǎ la temperaturi foarte scăzute iar acest lucru duce la apariția leziunilor provocate de frig. Degerǎturile afecteazǎ, de obicei, zonele mai expuse ale corpului, cum ar fi degetele, degetele de la picioare, nasul, urechile, obrajii și bărbia.
Citeşte mai mult...
 

hiperhidrozaHiperhidroza este o afecțiune ce se caracterizeazǎ prin transpirație excesivă care apare chiar și atunci când temperatura nu este ridicatǎ. Hiperhidroza afectează de obicei ȋn special palmele, tălpile și axilele. În afară de interferarea cu activitățile zilnice normale, hiperhidroza poate provoca anxietate socialǎ sau jenǎ. Una dintre primele opțiuni pentru tratamentul afecțiunii presupune utilizarea unor antiperspirante pe bază de prescripție medicalǎ, iar ȋn cazuri severe medicul poate sugera realizarea unei intervenții chirurgicale, fie pentru a elimina glandele sudoripare sau fie pentru a deconecta nervii responsabili de supraproducția de sudoare.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 5 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Pizza Sector 3
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap