+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de piele

mancarimea-inotatoruluiDermatita cercarială, denumită și mâncărimea înotătorului, apare ca o erupție pe piele cauzată de o reacție alergică la anumiți paraziți microscopici care infectează unele păsări și mamifere. Acești paraziți sunt eliberați de melcii infectați în apă proaspătă și sărată(cum ar fi lacurile, iazurile și oceanele). În timp ce gazda preferată de paraziți este pasărea sau un mamifer specific, în cazul în care parazitul vine în contact cu un înotător își face adăpost în piele, provocând o reacție alergică și o erupție cutanată. Mâncărimea înotătorului se găsește în întreaga lume și este mai frecventă în timpul lunilor de vară.

Citeşte mai mult...
 

celulitaCelulita descrie modificarea aspectului pielii într-o formă de neplăcută, numită deseori și coajă de portocală. Aspectul neplăcut este cauzat de grăsimea de sub piele și de excesul de fluide din țesături. Acumularea grăsimilor sub piele și a reziduurilor toxice duc la denivelările epidermei.

Citeşte mai mult...
 

Acanthosis-nigricans4Acanthosis nigricans este o afecțiune a pielii caracterizată de hiperkeratoză şi hiperpigmentare cutanată. Primele modificări sunt de obicei pigmentarea, îngroşarea şi rugozitatea pielii care în ariile afectate apare de culoare gri, brun sau neagră acoperită de mici ridicături papilomatoase. Multe cazuri sunt benigne, dar pot fi de asemenea asociate cu malignităţi gastrointestinale sau altele. Când se asociază cu boala malignă, patologia cutanată poate fi mai severă şi tratamentul adesea fără succes Acanthosis nigricans cel mai probabil este cauzat de factori care stimulează cheratinocitele epidermului şi proliferarea fibroblastică.

Citeşte mai mult...
 

arsuri-solareExpunerea îndelungată la soare fără a lua măsuri de protecție duce la arsuri solare. În faze incipiente, arsurile solare pot fi tratate foarte ușor prin metode naturiste, însă neatenția sau inconștiența pot duce la arsuri solare grave, care necesită o vizită la medic. În plus, arsurile solare puternice cresc riscul formării cancerului de piele. 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP