+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 18 Decembrie 2013 11:02

erizipelErizipelul este o infecție superficialǎ a pielii și a țesuturilor adipoase cauzate de bacteria Streptococcus. Această condiție apare cel mai frecvent la persoanele ȋn vȃrstǎ, la cei foarte tineri și la persoanele cu imunodeficiențǎ. Din acest motiv, eczemele sau chiar o mică zgârietură, în special în zona din jurul urechii sau în pasajul auditiv - poate duce la erizipel.

Cauza erizipelului

Erizipelul este cel mai adesea cauzat de o anumită bacterie Streptococcus cunoscutǎ sub numele de Grupa A Streptococcus . În unele cazuri, aceasta poate fi cauzatǎ și de alte tipuri de bacterii Streptococcus.

Simptomele erizipelului

Leziunile se gǎsesc ȋn principal pe fațǎ. Cu toate acestea, poate aparea și pe extremitǎțile inferioare. Erizipelul tinde să apară în zonele în care sistemul limfatic este obstrucționat. Un grup de simptome preced de obicei erupției cu 4 până la 48 ore. Aceste simptome includ febrǎ, frisoane, oboseală, anorexie și vărsături. 

Erupția apare apoi și are o culoare roșu-aprins, iar leziunile sunt bine definite. Consistența erupției este similarǎ cu cea a unei  coji de portocalǎ.

 

Diagnosticarea  erizipelului

Erizipelul este diagnosticat în principal prin apariția de erupții cutanate. Testele de sȃnge și biopsia pielii  nu ajutǎ neapǎrat la diagnoticare. Ȋn trecut, o soluție salină era injectată în marginea erupției cutanate, dupǎ care era aspiratǎ iar ȋn laborator se  cultivau bacteriile. 

Dacă simptomele precedente , cum ar fi febra și oboseala sunt suficient de semnificative, uneori o mostrǎ de sȃnge din leziune este analizatǎ pentru a exclude sepsisul.

 

Tratamentul erizipelului

Erizipelul este tratat cu antibiotice. O varietate de antibiotice pot fi utilizate, inclusiv penicilină, dicloxacilinǎ, cefalosporine, clindamicină, eritromicină. Cele mai multe cazuri de erizipel pot fi tratate cu antibiotice pe cale orală. Cu toate acestea ȋn cazuri de sepsis  sau infecții care nu se îmbunătățesc cu antibiotice orale, medicul va recomanda  antibiotice administrate în spital.

 

Recurența erizipelului

Chiar și după un tratament adecvat cu antibiotice, erizipelul poate sa reaparǎ ȋn 18 %  pȃnǎ la 30% din cazuri. Oamenii care sunt predispuși la reapariție sunt cei cu sistemul imunitar compromis sau cu sistemul limfatic compromis. Deoarece erizipelul poate afecta sistemul limfatic, infecția în sine poate apǎrea din nou. Unele persoane cu infecții recurente trebuie tratate zilnic cu doze mici de antibiotice pentru a preveni infecțiile.

 

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Degeraturile

Hiperhidroza

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului