+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Joi, 13 Februarie 2014 14:43

acneea-dietaAcneea apare atunci când foliculii de pǎr sunt blocați de o combinație de exces de sebum, celulele moarte ale pielii și bacterii. Glandele sebacee hidrateazǎ și protejeazǎ țesutul pielii, dar atunci cȃnd celulele moarte ale pielii blocheazǎ glandele, poate rezulta o inflamației asociata cu acneea.

Majoritatea medicilor considera cǎ acneea, de fapt, rezultă dintr-o combinație de factori, inclusiv modificari hormonale, predispoziție geneticǎ, utilizarea de produse nepotrivite etc.  Deși dieta nu duce la dezvoltarea acneei anumite alimente pot contribui la agravarea acesteia. Cercetatorii  au constatat că, în țările în care oamenii au o dietǎ cu un indice glicemic mic rata celor care suferǎ de acnee este mai micǎ. Există, de asemenea, câteva studii  recente care susțin faptul cǎ lactatele și zahǎrul cresc riscul de a dezvolta acnee.

Pentru realizarea cercetǎrii oamenii de științǎ au analizat toate cercetǎrile realizate ȋn ultimii 50 de ani și au ajuns la  concluzia cǎ un consum de alimente cu un indice glicemic ridicat dar și consumul de lactate favorizeazǎ apariția acneei. Un al studiu din 2007 realizat de specialiștii de la Harvard a constatat că a existat o legătură clară între cei care beau regulat lapte și acnee. Interesant este faptul cǎ datele cercetǎrii au indicat cǎ este mai probabil ca cei care beau lapte degresat sǎ sufere de o acnee mai severǎ, procentul acestora ridicȃndu-se la 44%. Se crede că acest  lucru se datoreazǎ faptului cǎ laptele prelucrat conține mai mulți hormoni.

Pe lȃngǎ lactate și alimete bogate ȋn zahǎr, și execsul de acizi grași omega - 6 poate agrava acneea. Uleiul de floarea soarelui, de soia și cel de porumb sunt bogate ȋn omega - 6  și conțin mai puțini omega-3. Cea mai importanta sursǎ de acizi grași omega-3 este uleiul de pește, care promoveazǎ și vindecarea pielii.

Alimente care amelioreazǎ acneea

Zincul - Există unele dovezi că persoanele care suferǎ de acnee au nivelul de zic mai mic decȃt cel normal. Zincul pare a ajuta la prevenirea acneei prin crearea unui mediu ostil creșterii bacteriei  P. Acnes, bacteria care cauzeazǎ acneea. Zincul se gǎsește ȋn curcan, migdale, nuci de Brazilia și germeni de grȃu .

 

Vitaminele E și C – Sursele naturale de vitamina C includ portocale, lămâi, grapefruit, papaya, și roșii. Vitamina E se poate obține din cartofi dulci, nuci, ulei de mǎsline, semințe de floarea soarelui, avocado, broccoli și legume cu frunze verzi.

 

Seleniul – Seleniul are proprietăți antioxidante și protejeazǎ pielea de radicalii liberi. Sursele naturale de seleniu includ germeni de grȃu, ton , somon, usturoi, nuci de Brazilia, ouă  și orez brun.

 

Apa -  hidrateaza organismul și ajutǎ pielea sǎ aibǎ un aspect sǎnǎtos. Hidratarea adecvată ajută la eliminarea toxinelor, care pot provoca probleme de piele.

Vitamina A  -  Surse naturale de vitamina A includ ulei de pește, somon, morcovi, spanac  și broccoli.  Cu toate acestea, prea multă vitamina A poate duce la efecte secundare toxice.

 

 Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Acneea vulgara

Acneea la nou-nascut

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului