+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 07 Noiembrie 2011 10:23

telemedicineAfecțiunile cardiace și nevoia de operativitate în situații de urgență au determinat necesitatea apariției diverselor dispozitive pentru monitorizarea cardiacă la distanță.

Cu atât mai mult cu cât, electrocardiograma, cea mai cunoscută metodă de monitorizare cardiacă nu poate fi realizată decât la spital, după o eventuală programare. Însă telemedicina rezolvă aceste probleme și asta deoarece permite monitorizarea cardiacă la distanță, adică transmiterea informațiilor despre pacient prin telefon sau internet și oferirea de consultanță, diagnoză și tratament de la specialiști, de la distanță și în timp real. Astfel, telemedicina a pus bazele unor dispozitive inovative care să permită monitorizarea cardiacă la distanță.

 

HeartView

HeartView este unul dintre dispozitivele de monitorizare cardiacă la distanță, utilizat în peste 60 de țări. Poate fi ușor transportat în poșetă sau chiar buzunar. Dispozitivul HeartView este ideal pentru monitorizarea EKG la pacienții care prezintă un risc crescut de complicații cardiace și care ar necesita intervenție imediată în situații de urgență. Dispozitivul HeartView înlocuiește o electrocardiogramă clasică, ce presupune aplicarea a 12 electrozi cu aplicarea unui singur electrod în zona inghinală și a două brățări pe încheietura brațelor. Datele furnizate sunt transmise prin telefon către unitatea medicală la care pacientul este afiliat în numai câteva minute, care poate interveni în funcție de situație.

BPTel

BPTel este un aparat care măsoară tensiunea arterială și pulsul și apoi trimite informațiile către unitatea medicală la care este afiliat pacientul.

HeartOne

HeartOne este un alt dispozitiv de monitorizare cardiacă la distanță, care măsoară ritmul cardiac al pacientului prin simpla aplicare a unui deget pe fiecare din cei doi electrozi și apoi prin apăsarea unui buton. La fel, informația este transmisă prin telefon la Centrul de monitorizare. HeartOne este recomandat mai ales pentru persoanele care necesită monitorizare cardiacă după ce au suferit un infarct miocardic.

Telemedicina este un sistem inovativ de monitorizare la distanță a pacienților care suferă de diverse afecțiuni și care permite totodată metode diagnosticare și tratament, în timp real, fără necesitatea de deplasare a pecientului.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP