+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++ Health & Beauty Expo - Fa din sanatatea ta, frumusetea ta! +++ Gala Sanatatii - Locul de intalnire al valorilor din sanatate +++ Conferinta Nationala a Pacientilor - Cel mai important eveniment dedicat pacientilor din Romania +++ Conferinta Bebe Sanatos - Cel mai important eveniment dedicat cresterii si ingrijirii copilului, in primii 3 ani de viata

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Home Boli infectioase

Boli infectioase

zona zoster atlas belusicaZona zoster este o afecţiune predominant cutanată, care afectează rădăcinile nervoase, cauzată de virusul varicelo-zosterian (VZV), virusul care cauzează şi varicela.

 

Citeşte mai mult...
 

control orlMononucleoza infecțioasǎ este o infecție viralǎ comunǎ care cauzeazǎ febrǎ și durere în gât extinsă la ganglionii limfatici. Mononucleoza este cauzatǎ de virusul Epstein-Barr (EBV) şi apare cel mai frecvent la adolescenți și la adulții tineri.

Citeşte mai mult...
 

capusa pe_pieleBoala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi, transmisă prin muşcătura de căpuşă. Dacă pacienţii sunt trataţi cu antibiotice, în stadiile incipiente ale bolii, recuperarea se realizează relativ repede.

Citeşte mai mult...
 

rujeolaRujeola este o boalǎ a copilariei cunoscutǎ pentru erupţiilie cutanate pe care le produce, dar rujeola poate apǎrea, uneori, și la adulți. Vaccinarea a redus semnificativ numărul de cazuri, deşi focare izolate continuă să apară. Semnele și simptomele rujeolei includ tuse, nas înfundat, ochi inflamați, durere ȋn gȃt, febrǎ și o erupție cutanatǎ de culoare roșie.

Citeşte mai mult...
 

tantar malarieMalaria este o boală infecţioasă provocată de protozoarul Plasmodium, care infectează celulele roşii din sânge. Boala este transmisă prin intermediul femelei ţânţarului anofel, caracteristic zonelor tropicale.

Citeşte mai mult...
 

ficatHepatita virală de tip B este o boală inflamatorie a ficatului care, spre deosebire de hepatita virală de tip A, poate deveni cronică. Infectarea ficatului este provocată de un virus, care se transmite prin sânge, contaminarea putându-se realiza în timpul transfuziilor, prin contact sexual cu o persoană infectată sau prin utilizarea acelor sau instrumentelor similare contaminate.

Citeşte mai mult...
 

boli-venericeSifilisul este o boală infecţioasă venerică, cauzată de o bacterie denumită Treponema Pallidum. Această boală, dacă este netratată, poate progresa pe parcursul a trei stadii care se pot întinde pe mai mulţi ani.

 

Citeşte mai mult...
 

sigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Gala Sanatatii Avocatul Medicului
SITEMAP